• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katar pred Mundijal napravio haos zbog napadača Zvezde: Nudli mu MILIONE da igra za reprezentaciju, FIFA sve stopirala!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dok je došlo vrijeme za Svjetsko prvenstvo svima je bilo jasno da je FIFA učinila uslugu Kataru!

 Katar htio Ailtona u reprezentaciji Izvor: MN PRESS

Ne prestaju optužbe na račun organizatora Svjetskog prvenstva! Nakon brojnih pritužbi na stanje ljudskih prava u državi, na uslove u kojima su migranti gradili stadione i pomoćne objekte potrebne za održavanje prvenstva, sada je došla i optužba da će prvi meč na Mundijalu biti namješten.

Bogata zalivska monarhija koja je novcem od prodaje nafte uspela da ostvari brojne nevjerovatne projekte novcem je probala i da kupi reprezentacije. I negdje je i uspjela! 

U rukometu su 2015. godine predvođeni legijom stranaca osvojili srebro na rukometnom Mundijalu, a u timu su bili Crnogorci Žarko Marković, Goran Stojanović i Jovan Damjanović, Kubanac Rafael Kapite i golman Danijel Šarić. A 2004. godine su krenuli u projekat stvaranja jake fudbalske reprezentacije i to tako što su bivšem napadaču Crvene zvezde ponudili ogroman novac!

Legendarni Brazilac Ailton, jedan od najboljih stranaca u istoriji Bundeslige je 2004. godine imao 30 godina i bio je u životnoj formi. Sa 26 golova u sezoni doneo je Verderu duplu krunu u Njemačkoj, a katarske vlasti su htjele Ailtona, kao i Landra i Dedea iz Borusije Dortmund u svom nacionalnom timu. I sve je bilo dogovoreno!

"Imao sam razgovor sa selektorom Katara i sve je riješeno. Odlučio sam da igram za njihovu zemlju. Odletjeću u Katar i potpisaću ugovor po kome ću dobiti državljanstvo", rekao je 2004. Ailton, ali je Sep Blater odmah reagovao i stopirao taj proces! Pogledajte kako je izgledao Ailton u Crvenoj zvezdi:

FIFA je uvela rigoroznija pravila, jasno se postavila granica i znalo se ko može da igra za koji nacionalni tim. Ako igrač nema bar dalje rodbinske veze sa nekom državom, morao je pet godina da živi u toj zemlji kako bi zaigrao za nacionalni tim, poput recimo Eduarda i Samira koji su kao Brazilci igrali za Hrvatsku ili Branimira Subašića u napadu Azerbejdžana. 

Htjeli su katarski biznismeni da "kupe" svojoj zemlji plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine, a navodno su Ailtonu obećali 2,5 miliona evra da zaigra za ovaj tim! On nije dobio ovaj novac, prešao je u Šalke na kraju sezone, a Sep Blater je spasio Katrane od loše investicije.

Dok je došlo vrijeme za Svetsko prvenstvo 2006. Ailton je bio van forme, sa ogromnim viškom kilograma i potpisao je na početku sezone 2006/07 za Crvenu zvezdu. Dao je četiri gola na 13 mečeva za tim iz Beograda i otišao kao jedan od najvećih promašaja ikada. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC