• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema se haos u Kataru - FIFA uvela zabranu! Kapiteni u problemu, Englezi se prvi oglasili: "Mi želimo, ali..."

Autor Haris Krhalić

Hari Kejn neće moći da nosi tu traku oko ruke.

 FIFA zabranila kapitenske trake sa podrškom za LGBT populaciju Izvor: Profimedia

Kapiteni neće moći da nose posebnu traku oko ruku na Svjetskom prvenstvu, pošto je FIFA uvela zabranu. U pitanju je natpis "One love" koji treba da bude na kapitenskoj traci kao simbol podrške i jednakosti prema "LGBT" zajednici. Organizatori turnira u Kataru su protiv toga, a Englezi su se prvi oglasili Englezi, Hari Kejn i selektor Geret Sautgejt su o tome pričali.

Napadač Totenhema naglašava da je njegova želja da nosi tu traku, ali da ne zna da li će to moći. Spekuliše se da će svi oni koji budu nosili dobiti žuti karton pred početak utakmice, što bi moglo da napravi velike probleme." Mi, kao tim, stručni štab i cijela organizacija želimo da nosimo tu traku. Fudbalska asocijacija (FA) razgovara sa FIFA i nisam siguran da li ćemo do početka utakmice dobiti sve informacije o konačnoj odluci", rekao je Kejn.

Englezi u ponedjeljak igraju protiv Irana (14 časova po našem vremenu). "Odlučili smo da prije početka svakog meča klečimo u znak podrške, radimo to duži vremenski period i želimo da pošaljemo snažnu poruku i na ovom velikom takmičenju. Da ljudi širom svijeta, posebno oni mladi, vide da je to i nama važno. Nadamo se da će fokus biti samo na fudbalu i da će svi navijači moći da uživaju u utakmici", kazao je Sautgejt.

O ovoj traci pričali su i ostali kapiteni, među njima je i Holanđanin Virdžil van Dajk. "Želim da nosim tu traku na ruci i da pošaljem poruku podrške. Ipak, ne bih volio da odmah dobijem žuti karton i da sa kartonom ulazim u meč, moraćemo o tome da razgovaramo", zaključio je Van Dajk. Podsjetimo, Mundijal je zvanično počeo u subotu utakmicom između Katara i Ekvadora, a tome je prethodilo spektakularno otvaranje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC