• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španskih 7:0 ni blizu rekorda - njega držimo mi! I tada smo krenuli duelom sa Brazilom, a onda isprašili Afrikance 9:0!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najubjedljivija pobjeda na Svjetskim prvenstvima pripada Jugoslaviji i Mađarskoj!

 Najveće pobjede na Svjetskim prvenstvima Izvor: MN Press/Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu

Vidjeli smo nekoliko jako ubjedljivih pobjeda na ovom Mundijalu, pa su tako Francuzi savladali Australiju 4:1 nakon što su gubili, Englezi su razbili Iran sa 6:2, a vidjeli smo i nevjerovatnu pobjedu Španije nad Kostarikom od 7:0. Kejlor Navas, jedan od najboljih golmana svijeta je osramoćen, ali to nije ni izbliza bila najveća pobjeda u istoriji Svjetskih prvenstava!

Najveću pobjedu dijele Jugoslavija i Mađarska! Mađari su čak dva puta pobjeđivali rivale sa devet golova razlike na Mundijalima, prvo njihova "laka konjica" 1954. godine koja je savladala Južnu Koreju sa 9:0, a zatim i 1982. godine kada je mađarski tim ubacio deset golova u mrežu El Salvadora i pobijedio sa 10:1. 

Jedini drugi tim koji je sa devet golova razlike pobijedio nekoga bila je Jugoslavija na Svjetskom prvenstvu 1974. godine. Tada je naš tim bio bolji od Zaira (sadašnji DR Kongo) 9:0! Nekadašnji reprezentativac "plavih" Blagoje Vidinić vodio je Afrikance koji su pali pod rafalnom paljbom! 

Kasnije neslavno "oterani" trener Crvene zvezde Dušan Bajević se proslavio i postigao het-trik na tom meču, a po gol su postizali Dragan Džajić, Josip Katalinski, Ivica Šurjak, Vladislav Bogićević, Branko Oblak i Ilija Petković. Zanimljivo je da je tada naš tim takođe počeo takmičenje duelom sa Brazilom koji se završio bez golova.

Potom smo savladali Zair, pa je uslijedio remi sa Škotskom 1:1 što je značilo da Jugoslavija, Brazil i Škotska imaju po 4 boda, a Škoti su ispali zbog najlošije gol-razlike, tj. najmanje pobjede nad Zairom! Jugoslavija je ispala u drugoj grupnoj fazi posle poraza od Zapadne Njemačke, Poljske i Švedske. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC