• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitao sam Argentince u Kataru ko je veći - Mesi ili Maradona: Nećete vjerovati šta mi je rekao čovjek u Dijegovom dresu!

Autor Milutin Vujičić

Najveće pitanje argentinskog fudbala postavio sam Argentincima u Kataru pred meč sa Meksikom i imao sam šta da čujem!

 Mondo u Kataru - Pitnaje za Argentince ko je veći Mesi ili Maradona Izvor: Profimedia/MONDO/Milutin Vujičić

Za mene nema dileme, ali nisam Argentinac i zato me je zanimalo kako ovo "vječno pitanje" vide oni koji su imali sreće da se u njihovoj zemlji rode dvojica najboljih fudbalera svih vremena. Da li je "mas grande" Dijego Maradona ili Lionel Mesi, pitao sam navijače u argentinskim zastavama uoči vjerovatno njihovog ključnog meča na Svjetskom prvenstvu. Nisu svi znali engleski, pa sam morao da "naštrebam" i pitanje na španskom nakon kog bih teško mogao da zatražim još neko objašnjenje od njih, a bilo mi je interesantno da čujem šta o svemu misle i Meksikanci.

Ispostaviće se da je Mesi pobijedio "za dlaku", pa je bilo čak i onih koji su u dresu Maradone bili spremni da ispale da je sedmostruki osvajač Zlatne lopte veći fudbaler od onoga koji je Argentini donio drugi i posljednji pehar na Svjetskom prvenstvu 1986. godine. A bilo je i onih koji su me ubjeđivali da Mesi ne mora da podigne "zlatni globus", da je još sa 25 godina postao najveći Argentinac, pretpostavljam da to znači i najveći u istoriji.

Najzanimljiviji odgovor dao mi je jedan Argentinac koji nije pričao engleski, ali moj loš španski je bio dovoljan da razumijem poruku - svaki je bio najbolji u svojoj epohi. I to je lijep zaključak, mada će se i oko toga lomiti koplja, posebno ako pitate Ronaldiste. Argentinci i Meksikanci nisu ni uzimali Kristijana u izbor i vrlo odlučno ga nisu stavili u istu kategoriju sa Leom i Dijegom, poručujući da je zvijezda svoje zemlje, ne i bolji od dvojice majstora sa desetkom na leđima.

Jedna od djevojaka sa kojom sam razgovarao je iskreno poručila da Maradonu nije gledala i da joj je Mesi generacijski bliži, a bilo je i onih koji ono najveće od Lea čekaju da vide na ovom Svjetskom prvenstvu, kada ona dilema sa početka teksta više ne bi postojala ni u teoriji.

Poslušajte šta su nam rekli navijači Argentine i Meksika koje smo zatekli ispred Lusaila na sat vremena do početka utakmice:

Pogledajte

03:34
Pitali smo Argentince ko je bolji - Mesi ili Maradona
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC