• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Pazar do kraja Mundijala navija za Maroko! Zastava sjevernoafričke države vijori se na gradskoj tvrđavi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ljubitelji fudbala u Novom Pazaru istakli su zastavu Maroka na gradskoj tvrđavi i jasno pokazali za koga će navijati do kraja Mundijala u Kataru.

 Novi Pazar navija za Maroko (FOTO) Izvor: Anadolija/Aleksandar Nićiforović

Novopazarci su s velikom pažnjom pratili dosadašnji tok Mundijala, a u ugostiteljskim obektima se tokom mečeva uvijek tražilo mjesto više. Tako su stanovnici grada na obalama rijeka Raške i Jošanice prvo navijali za Srbiju pa redom za komšije, reprezentaciju Hrvatske, Saudijsku Arabiju, Japan, Njemačku, Portugal... Malo ko je na samom početku Mundijala poklanjao pažnju timu Maroka i vjerovao u njihov podvig, prenijela je agencija "Anadolija".

Već remijem s vicešampionom svijeta, fudbaleri Maroka počeli su da privlače pažnju sportske javnosti u Novom Pazaru. Pobjede nad Belgijom i Kanadom i plasman među šesnaest najboljih ekipa, slavlje fudbalera s njihovim porodicama i zastavama Palestine bili su dovoljni da Maroko stekne hiljade navijača u gradu na jugozapadu Srbije. Pobjede nad Španijom i Portugalom i istorijski uspjeh doveli su do toga da u Novom Pazaru ljubitelji fudbala navijaju da Maroko postane novi osvajač Svjetskog prvenstva.

Tako je danas nepoznata grupa ljubitelja i navijača reprezentacije Maroka u Novom Pazaru na Novopazarskoj tvrđavi poznatoj kao "Bedem" okačila zastavu Maroka, dugačku više od sedam i široku više od pet metara, kako bi poslali poruku podrške pred sutrašnji polufinalni meč koji Maroko igra protiv aktuelnog prvaka svijeta, reprezentacije Francuske.

Novopazarci s kojima smo razgovarali jednoglasni su u tome koga podržavaju i za koju reprezentaciju navijaju u polufinalnim mečevima Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Za Maroko se ne navija samo zato jer su naša braća po vjeri, već i zato što su tako dobar tim. Kod njih nema sujete, to je ekipa i vjerujem da će ih nagrada sa za sve što su prikazali stići najprije u polufinalu s Francuzima, a potom i u finalu vjerujem s Hrvatskom. Moji prijatelji na društvenim mrežama i ja ovih dana masovno dijelimo sadržaje u vezi reprezentacije Maroka. Baš su nas sve kupili onim što su na terenu i van njega. Navijamo srcem za Maroko", rekao je Novopazarac Dženis Hoćanin.

Izvor: Anadolija/Aleksandar Nićiforović

Njegov sugrađanin Amer Crnovšanin smatra da su hit Mundijala.

"Reprezentativci Maroka postali su simbol pravih vrijednosti i borbe za Palestinu. Njihovi rezultati posljedica su discipline i igre postignute uz pomoć trenera Valida Regraguia. Sve je fascinantno u vezi s njima, ogromna podrške navijača i porodice. Njima titula nije daleko. Mislim da 95 posto sportske javnosti i ljubitelja fudbala u Novom Pazaru navija za momke iz Maroka", rekao je Crnovršanin.

Mervan Halitović nije vjerovao da Maroko može dalje nakon utakmica u grupi, ali da su prava senzacija.

"Pokazali su mnogo toga u igri, ali i u odnosu prema timu, zemlji, navijačima, porodicama... Navijam za njih da osvoje titulu", rekao je Halitović.

Prvo polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru igraju večeras u 20 sati Argentina i Hrvatska, a drugi polufinalni meč u kom se sastaju Francuska i Maroko igra se u srijedu na stadionu Al Bayt s početkom u 20 sati.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC