• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio kapiten Hrvatske, umalo zaigrao za Srbiju, a sad je PAO NA DNO! Igrao Ligu šampiona, a sada će u AMATERSKI rang!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rijetko ko se sjeća Bojana Kneževića, nekada talentovanog fudbalera Dinama iz Zagreba, oko koga se svojevremeno digla velika prašina...

 Bojan Knežević ide u četvrtu ligu Italije Izvor: youtube/printscreen/GNK Dinamo Official TV

Bojan Knežević (25) podigao je veliku prašinu prije nekoliko godina. Pričalo se da bi mogao da promijeni reprezentaciju i da umjesto Hrvatske zaigra za Srbiju, igrao je i u Ligi šampiona, a sad je pao na dno! Stigla je informacija da je potpisao ugovor sa timom iz Italije koji igra u četvrtoj ligi - Termolijem.

On je rođen u Bjelovaru u srpskoj porodici, a fudbalsku karijeru je počeo u najtrofejnijem hrvatskom klubu Dinamu. Ovaj vezni fudbaler je prošao sve reprezentaitvne kategorije Hrvatske, pa čak bio i kapiten omladinaca, prije nego što se 2019. godine pojavila vijest da će zaigrati za Srbiju. Dosta problema je imao Knežević kada se ta informacija pojavila u hrvatskim medijima, pa je i sam morao da se oglasi tim povodom:

"Duboko i posebno sam naglasio da je Hrvatska moj izbor od malena i biće uvijek moj izbor. Biti kapiten U-19 selekcije i proći sve reprezentativne uzraste Hrvatske svima treba da znači nešto, pa tako i meni. Da nije uvijek bilo tako i da nisam davao sve od sebe, vjerovatno bi to treneri prepoznali, a ni trener mi ne bi dao kapitensku traku", pokušao je da se opravda tada Knežević koji je u tom momentu imao 22 godine.

Situacija je trenutno dosta drugačiji pošto ovaj fudbaler ne bi mogao da nastupa ni za Hrvatsku, ni za Srbiju, jer je njegov fudbalski put otišao u totalno kontra smjeru. Poslije Dinama i mečeva u Ligi šampiona, karijeru je nastavio u filijali "modrih" Lokomotivi. Potom je imao i manje uspješne epizode u Sloveniji, gdje je nastupao za Olimpiju i Koper, pokušao je da "oživi" karijeru u Gorici i Opatiji, međutim ni tamo nije pokazao svoj nekada raskošan talenat.

Posljednji klub mu je bio bugarski Hebar za koji je sakupio svega osam nastupa, prije nego što je otišao na Apenine i potpisao za Termoli, klub iz Serije D ili bolje rečeno četvrtog ranga italijanskog fudbala koji je bliži amaterima nego ozbiljnom fudbalu...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC