• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tradicija nalaže da idemo na oba trofeja!" Novi trener Zrinjskog o snazi tima: Da kadar nije dobar, ne bismo bili prvi!

Autor Dragan Šutvić

Krunoslav Rendulić vjeruje da će njegov tim na kraju sezone moći da se podiči trofejima.

 krunoslav rendulić o zrinjskom  Izvor: Screnshot

Krunoslav Rendulić zamijenio je krajem novembra, na mjestu glavnog trenera Zrinjskog, Sergeja Jakirovića koji se preselio u tabor Rijeke.

Rođeni Vinkovčanin ima zadatak da nastavi putem kojim je krenuo Jakirović i povede Mostarce ka odbrani titule, a u razgovoru za klupsku televiziju ističe da su prvi utisci više nego pozitivni.

"Svi ljudi u klubu sa kojima sam u kontaktu, pogotovo Danko (Šulenta, op.a), žive za klub, koji im je na prvom mjestu i rijetko se to negdje može sresti. Igrači su na odmoru, dobili su plan i program šta će raditi, ostaje nam da na nekim pozicijama dovedemo igrače. Još uvijek smo u fazi razgovora, pa ćemo vidjeti", rekao je Rendulić, istakavši da je gledao veliki broj utakmica Zrinjskog prošle sezone.

"Neću reći da sam gledao sve utakmice prošle polusezone, ali više od deset sigurno jesam. Kadar je dobar, da nije tako ne bi se nalazio na prvoj poziciji i suvereno prošle sezone osvojio titulu. To nam je samo obaveza da nastavimo tako i dalje. Kod nekih igrača ima prostora za napredak, tu prvenstveno mislim na ove mlađe, ali i neki stariji. Nadam se da ćemo uspjeti dodatno da ih probudimo, da ćemo im dati novu energiju i da će napredovati."

Rendulić podvlači da će biti promjena kada je riječ o igračkom kadru.

"Neki igrači su najavili odlazak, vidjećemo da li će se to realizovati, vrlo vjerovatno hoće. Sa nekima ćemo se razići iz razlgoa što mislimo da na tim pozicijama možemo dodatno da se pojačamo. Biće nekih promjena ali još uvijek je rano za konkretna imena."

Kakav god roster Zrinjskog da bude – ambicije su najviše.

"Zrinjski jeste tom statusu već dugi niz godina, rekao sam i kad sam dolazio da je rezultatski i organizacijski najbolji klub u BiH. Jednostavno, tradicija i sve okolo što se događa nalažu ti da Zrinjski svake godine ide na obje titule. Naravno, nekad si više uspješan, nekad manje, ali generalno to je cilj svake godine."

Strateg Mostaraca predstavio je i stručni štab, te govorio o planu priprema.

"Svi domaći momci će ostati, to je jasno. Došao je Domagoj Perić, koji je radio u Dinamu 2, a sa mnom dolazi i Saša Sabljak, koji je bio moj asistent u Gorici. Što se tiče priprema, okupićemo se 9. januara, prvih sedam dana ćemo biti tu, onda ćemo tri nedjelje biti u Međugorju. Postoji šansa da budemo još jednu nedjelju, zavisi od terena da li ćemo moći raditi na glavnom terenu ili nećemo. To je plan, uz odigravanje 4-5 prijateljskih utakmica, nismo još sve protivnike definisali."

Rendulić se osvrnuo i na nedavno završeno prvenstvo svijeta u Kataru, koje je završeno trijumfom Argentine.

"Mislim da možemo da budemo zadovoljni kvalitetom fudbala. Prve utakmice su bile zagrijavanje, niko nije htio u drugo kolu ući sa porazom. Generalno možemo da budemo zadovoljni, finale je bilo kulminacija, zaista lijepa utakmica, pogotovo tamo od 80. minuta kad je došlo do izjednačenja. Onda su mi i jedan i drugi protivnik djelovali kao teškaši, spuštenog garda, bez odbrane, pa ko koga nokautira. Ako pričamo o Hrvatskoj, više sam nego zadovoljan, ponovo smo napravili veliku uspjeh i čestitam svim ljudima koji su bili involvirani u taj uspjeh."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC