• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djukić: Irci, Rusi i Nemci određuju vrednost

Irci, Rusi i Nemci pokazaće koliko u ovom trenutku vredi srpski fudbal, poručuje selektor Miroslav Djukić.

 Djukić: Irci, Rusi i Nemci određuju vrednost Izvor: MONDO

Predstojeće prijateljske utakmice sa Republikom Irskom, Rusijom i Nemačkom pokazaće koliko vredi srpski fudbal u ovom trenutku, poručuje selektor Miroslav Djukić.

"Očekuju nas tri teška meča, ali će to biti sjajna provera za nas. Moramo da vidimo gde smo u ovom trenutku u odnosu na ostale reprezentacije. Znam da su igrači iscrpljeni, jer su prvenstva u svim zemljama nedavno završena. Ipak, verujem da imaju dovoljno motiva da Srbiju predstave u pravom svetlu", rekao je Djukić na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Djukić je dobro analizirao protivnike Srbije, a za Irsku je kazao da ima kvalitetan tim, jer većina igrača nastupa u engleskoj Premijer ligi.

"Irci igraju u sistemu 4-4-2, ali ne znam da li je Djovani Trapatoni promenio formaciju kad je preuzeo ekipu. Znam da veliki broj Iraca igra u Premijer ligi, opasni su iz prekida i posle dugih lopti. Raduje me što bi, prema svim najavama, trebalo da igramo pred punim stadionom koji prima 80.000 gledalaca", naveo je Djukić.

Selektor Srbije istakao je da su i Rusija i Nemačka, sa kojima Srbija igra sledeće nedelje, veoma kvalitetne ekipe, što su dokazale plasmanom na Evropsko prvenstvo.

"Rusi igraju defanzivno, u sistemu 3-5-2, ali su veoma opasni iz kontranapada. Nemci igraju u formaciji 4-4-2, ekipa su koja 'davi' igru i nemaju slabo mesto u timu. Protiv Nemačke će nam biti najteže, jer su oni jedni od favorita za osvajanje EP", zaključio je Djukić.

Napadač Srbije i holandskog PSV-a Danko Lazović smatra da će Srbiji biti najlakše protiv Rusije, jer se taj meč igra na neutralnom terenu, u nemačkom gradu Burgahauzenu.

"Više nema lakih mečeva, ali mislim da će nam nešto lakše biti protiv Rusa, jer se igra na neutralnom terenu. Nama je potpuno nebitno što su u pitanju prijateljski mečevi, jer uvek imamo veliki motiv kada igramo za Srbiju", istakao je Lazović.

Fudbaler sredine terena italijanske Fiorentine Zdravko Kuzmanović rekao je da su ove prijateljske utakmice dobra prilika za srpski tim da dokaže da može da se nosi sa najboljima na kontinentu.

"Sve tri utakmice biće teške, ali voleo bih da pobedimo Ruse i Nemce, pa da onda pokažemo da smo bolji od onih koji su se kvalifikovali za EP", dodao je Kuzmanović.

Reprezentacije Srbije do petka će se pripremati u Kovilovu, a onda putuje u Dablin. Meč sa Republikom Irskom igra se u subotu, 24. maja, a karte su, prema informacijama iz FŠ, rasprodate.

Posle duela sa Irskom, selekciju Srbiju očekuje meč sa Rusijom u Burghauzenu 28. maja, dok će protiv Nemačke "orlovi" igrati 31. maja u Gelzenkirhenu. Nemačkoj će to biti poslednja pripremna utakmica pred EP.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC