• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati tvrde - selektora im otima Brazil!?

Autor Haris Krhalić

Zlatko Dalić je navodno jedan od kandidata za selektora Brazila. Kad neće Murinjo, Ančeloti, Gvardiola...

 Zlatko Dalić kandidat za selektora Brazila Izvor: Profimedia

Tite je napustio klupu fudbalske reprezentacije Brazila nakon razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a u javnosti se odavno licitira bombastičnim imenima za nasljednika. Pričalo se o Pepu Gvardioli, Žozeu Murinju i Karlu Ančelotiju, međutim sve je jasnije da od njihovog angažmana neće biti ništa, tako da su se u Brazilu okrenuli i alternativnim rešenjima i napravili su podugačak spisak kandidata.

"Večernji list" iz Hrvatske tvrdi da je na tom spisku i Zlatko Dalić, aktuelni selektor reprezentacije Hrvatske, mada je u to teško povjerovati uprkos sjajnim rezultatima sa "vatrenima" na prethodna dva Mundijala.

"Izvori iz menadžerskih krugova" tvrde da je Dalić vrlo zanimljiv Brazilcima i željeli bi da ga vide na kormilu najuspješnije reprezentacije u istoriji, međutim selektor Hrvatske "ni da čuje". Hrvatski list prenosi da sve svoje planove u budućnosti vidi sa Hrvatskom i sa ovom reprezentacijom prvo želi da osvoji Ligu nacija, pa da napadne zlato na Evropskom prvenstvu, što bi naravno bila velika senzacija.

Ipak, zbog rigidnog stila fudbala koji forsira, pitanje je kako bi Brazil sa toliko majstora fudbala izgledao, posebno ako se uzme u obzir da su i protiv njih na Svjetskom prvenstvu bili potčinjeni - prije nego što su izjednačili u produžecima i meč dobili poslije boljeg izvođenja penala.

Podsjetimo, Dalić je sa Hrvatskom bio drugi i treći na svijetu, dok je prije toga vodio Varteks, Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven Belupo, Al Faisali, Al Hilal i Al Ain. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC