• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je lijepa Saša obmanula javnost: Predstavljala se kao sportski psiholog Barselone sa bogatim iskustvom, ali...

Autor Haris Krhalić

Često pominje kako blisko sarađuje sa trenerima i fudbalskim zvijezdama. Tako, na primjer, navodi da je ona zaslužna što je Injaki Vilijams pomjeren sa špica na krilo, dok sa Hoakinom Sančezom redovno pije kafe i toliko su bliski da je "on njoj psiholog".

 Kako je Saša Sredanović obmanula javnost Izvor: Profimedia/Privatna Arhiva

Saša Sredanović stekla je veliku popularnost: već mjesecima se, u ulozi sportske psihološkinje, pojavljuje u desetinama regionalnih medija, gdje govori o sportu, sportistima i sportskoj psihologiji, a najviše o sebi. Da su podaci iz njene biografije tačni, medijski publicitet koji je stekla bio bi sasvim opravdan, jer Sredanović sebe predstavlja kao sportsku psihološkinju Barselone, odnosno Barselonine akademije La Masije, s prethodnim radnim iskustvom u klubovima Olimpija Ljubljana, Atletik Bilbao i Real Betis.

Nakon što kolege iz Fakenews tragača nisu uspjele pronaći ni jedan dokaz o ovim navodima na  internetu, odlučili su se obratiti gore pomenutim klubovima.

Međutim, iz svih ovih klubova je Fakenews tragaču stigao negativan odgovor na upit o saradnji sa Sašom Sredanović.

Takođe, Saša Sredanović tvrdi da je završila specijalističke studije sportske psihologije na Univerzitetu u Mastrihtu. Riječ je o specijalističkim studijama koje ne postoje, niti su ikada postojale, navodi fakenews.rs.

U medijima Saša Sredanović predstavlja sebe kao sportsku psihološkinju koja je diplomirala kliničku psihologiju na Univerzitetu u Mastrihtu u Holandiji, a zatim specijalizirala sportsku psihologiju na istom univerzitetu. Napominje da govori sedam jezika, da je sportska psihološkinja za ceo tim, ali da su je u klubu profilisali kao psihologa za napad.

Navodi da je u početku radila za manje klubove u Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, a da je onda došla u Olimpiju iz Ljubljane. Potom je, kaže, otišla u Španiju, gde je radila za Atletik Bilbao, pa za Real Betis, da bi je zatim nakon transfera dovela Barselona, odnosno njena akademija La Masija. Na svom verifikovanom Instagram nalogu Saša Sredanović tvrdi da je (obratiti pažnju!) „Head Sport psihologyist”.

Često pominje kako blisko sarađuje sa trenerima i fudbalskim zvijezdama. Tako, na primjer, navodi da je ona zaslužna što je Injaki Vilijams pomjeren sa špica na krilo, dok sa Hoakinom Sančezom redovno pije kafe i toliko su bliski da je „on njoj psiholog”.

U upitima koje je fakenews.rs poslalo Olimpiji, Atletik Bilbau, Real Betisu i Barseloni referisali su na navode Saše Sredanović o angažmanu u tim klubovima. Pristigla su sva četiri odgovora i sva četiri su negativna.

Iz Barselone, gdje je Sredanović navodno trenutno angažovana, veoma brzo su im odgovorili da „niko pod ovim imenom (Saša Sredanović prim. aut) ne radi u La Masiji”. U daljoj komunikaciji poslali su Kemiju Terezu Oliveri, Barseloninom službeniku za medije, i link ka Instagram profilu Sredanović, gdje u opisu stoje informacije o angažmanu u Barseloni / La Masiji. Stigao im je identičan odgovor: ne, ta osoba ne radi u La Masiji.

Prijetnja advokatom koji ne postoji

Nakon što je Barselona u odgovoru za Tragač demantovala da Saša Sredanović radi kao sportska psihološkinja u La Masiji, obratili su se Saši Sredanović u pokušaju da čuju njenu stranu, odnosno da dobiju bilo kakav dokaz da radi u ovom klubu.

Odgovor su, umjesto od nje, dobili od Seke Sredanović, koja se predstavlja kao Sašina PR menadžerka. Isprva im je odgovoreno da je „Saša u velikoj gužvi i problemima”, a zatim da po ugovoru ne može da daje izjave za ovu sezonu. Kada su pokušali da njenoj PR objasnimo povod istraživanja, već u drugoj rečenici pomenula je tužbu: „Ne bi ti išla od nas tužba, već od nadležnih. Prijateljski savjet, ne izbacaj ništa”, pisalo je u odgovoru.

Na njihov posljednji pokušaj da dobiju bilo kakav dokaz rečeno im je da bismo „morali da znamo ko je Saša Sredanović” i da ona „nije u obavezi da bilo šta dokazuje”, a dobili su i savjet: „Moj savjet, bavite se svojim poslom koji odlično obavljate, Sašu Sredanović ostavite po strani, da ne bude da Vas nisam upozorila”.

Nedugo nakon toga na adresu ovog medija stigla je i opomena pred tužbu koju je, po nalogu Sredanović, uputio izvjesni advokat Miloš Zejaković iz, kako se navodi, „Advokatske kancelarije Zejaković”.

Nakon provjere ispostavilo se da ne postoji advokat registrovan pod tim imenom kao ni da nema advokatskih kancelarija registrovanih na toj adresi u Beogradu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC