• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJLUĐI NIZ EVROPSKOG FUDBALA JE PREKINUT - POSLIJE SKORO 7 GODINA: Vilijams odigrao 251 meč, pa morao da stane!

Autor Haris Krhalić

Čini se da u modernom fudbalu nijedan fudbaler neće biti sposoban da obori rekord Injakija Vilijamsa.

 Injaki Vilijams odigrao 251 meč u nizu Izvor: Profimedia

Fudbaleri Atletika iz Bilbaa odigrali su ovog vikenda meč na gostovanju Selti u Vigu, a na tom susretu nije bilo jednog od najboljih fudbalera njihovog kluba. Reprezentativac Gane Injaki Vilijams (28), ofanzivac tima iz Baskije, propustio je meč u španskom prvenstvu i to prvi put nakon skoro sedam godina!

Injaki je u međuvremenu "vezao" čak 251 meč u crveno-bijelom dresu Atletika. Posljednji put kada Injaki Vilijams nije bio u konkurenciji za tim, ekipa Atletika je 7. aprila 2016. godine igrala protiv Malage. Od tada je Vilijams bio neizostavni šraf u mašineriji baskijskog kluba, bez obzira da li su se borili za Evropu ili opstanak, bez obzira da li su igrali derbi ili neku utakmicu protiv manje atraktivnog rivala i bez obzira ko je bio trener.

U međuvremenu je Injaki Vilijams postao kultna ličnost za Atletik. Ukupno je u karijeri odigrao čak 362 meča u seniorskom timu ovog kluba, uz još 32 utakmice za filijalu koja se zove Bilbao Atletik. Mijenjao je mjesta na terenu, sa krila se prebacio na poziciju klasičnog napadača, a mijenjao je i nacionalni tim. Nakon igranja za mlađe kategorije Španije postao je seniorski reprezentativac Gane iz koje mu porijeklo vode roditelji, a zaigrao je i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ipak, sve to će biti u sijenci njegovog impresivnog niza. Za klub u kojem je ponikao bio je nezamjenjiv gotovo sedam godina, a važno je istaći i da je Atletik Bilbao sa njim u timu dva puta osvojio Superkup Španije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC