• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJSTARIJI FUDBALER NA SVIJETU SE VRATIO U EVROPU! Dočekaće 57. rođendan u novom klubu - i ne planira da stane

Autor Haris Krhalić

Čuveni Japanac Kazujoši Mijura ponovo je na novom početku u Evropi

 Kazujoši Mijura potpisao za portugalskog drugoligaša Izvor: Profimedia/SportsPressJP/AFLO

Legendarni japanski fudbaler Kazujoši Mijura (56) i dalje igra i šokirao je cijeli svijet transferom iz rodne zemlje u Evropu. On će u nastavku sezone igrati za portugalskog drugoligaša Olivereiense, klub koji je prošle godine proslavio 100. rođendan
Mijura je otišao u Portugal gdje će igrati u napadu u tandemu sa Endi Obijem, takođe japanskim fudbalerom, koji je mlađi od njega 33 godine.

Kazujoši je u Japanu poznat i po nadimku "King Kazu" i bio je reprezentativc od 1990. do 2000. U tom periodu nastupao je i u Dinamo Zagrebu, a bio je proglašavan i za najboljeg azijskog fudbalera. U "Džej-ligi" bio je 1993. proglašavan za prvog japanskog superstara u tamošnjoj ligi, za reprezentaciju je odigrao 89 utakmica krajem 20. vijeka i dao je 55 golova, a prepoznat je širom svijeta i po svom "Kazu-plesu", kojim proslavlja golove.

Ipak ono po čemu će ga svi pamtiti je nestvarno dugačka karijera, jer jer trenutno najstariji profesionalni igrač na svijetu. Jedini je igrač koji je igrao u pet decenija jer je profesionalnu karijeru započeo u brazilskom Santosu davne 1986, a potom je igrao i za Palmeiras, Koritibu, u Evropi je nastupao i za Đenovu... U Japan se vratio u sezoni 1999/2000 i od tada je samo 2005. odlazio na kratku epizodu u Sidnej. Sada je u 56. godini ponovo promijenio kontinent i u Portugalu će u februaru proslaviti i 57. rođendan.

"Iako je ovo novo mjesto za mene, radiću naporno da pokažem svima igre zbog kojih sam poznat", rekao je Japanac na svom novom početku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC