• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadiću promijenili poziciju, opet blista za Ajaks: Propao mu transfer, podviknuo na saigrače, sad su opet tim!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srpski fudbaler Dušan Tadić zablistao je u Ajaksu poslije promjene trenera i pozicije. A zamalo je otišao u Romu...

 Hejtinga vratio Dušana Tadića u napad Ajaks proigrao Izvor: Prorfimedia/Peter Lous/Orange Pictures/Alam

Smjena trenera Alfreda Šrojdera definitivno je dobro "protresla" Ajaks, a njegov nasljednik Džon Hejtinga vrlo brzo je uspio da pokupi simpatije navijača. Vezalo je tri pobjede na klupi "kopljanika" uz gol razliku 10:1, a ono što se svima posebno dopada je što je napravio ključne promjene zbog kojih napad ponovo funkcioniše.

Jedna od korekcija koje je Hejtinga odmah napravio je sklanjanje Tadića sa desnog krila na kome je kod Šrojdera igrao tokom čitave jeseni i pružao najslabije partije od dolaska u Amsterdam, pošto klub nije na adekvatan način zamijenio Antonija.

Tadić je sada ponovo napadač, desno smo gledali Mohameda Kudusa, a lijevo Stivena Bergvajna, što za sada odlično funkcioniše. Tako je Tadić od ove promjene postigao dva gola i asistirao za još tri, dakle učestvovao je u polovini golova Ajaksa, dok i ostatak tima djeluje daleko skladnije.

"Kakav nam je trener sada potreban? Mora da bude jaka ličnost. Ali, grupa igrača ostaje ista, to znate? A mi smo igrali kao ku**c. Ajaks je peti i to je nevjerovatno. Izgubili smo karaktere u svlačionici i fali nam odlučnost!", pričao je Tadić krajem januara nakon očajnih rezultata Ajaksa i otkaza Alfredu Šrojderu, a čini se da su njegove riječi i te kako pogodile mlade fudbalere "kopljanika" koji od tada igraju daleko bolje i zrelije.

Interesantno je da je Vesli Snajder optužio Alfred Šrojdera da "favorizuje Dušana Tadića i da zajedno biraju tim", a upravo je njegov nasljednik konačno donio promjenu i sklonio ga sa desnog krila gdje nije pružao dovoljno. I pored svega, Tadić je za sada zabilježio šest golova i 15 asistencija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC