• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oboren rekord italijanskog fudbala! Kad pročitate zaradu Milana za 90 minuta, shvatićete zašto ne može bez Lige šampiona

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Milan je prethodne noći zaradio ogroman novac od ulaznica.

 Rekordna zarada Milana od ulaznica za Ligu šampiona Izvor: Profimedia/Ndrerim Kaceli

Dugo nismo gledali Milan u nokaut fazi Lige šampiona, takmičenja koje su osvajali sedam puta, a po onome što su prikazali protiv Totenhema - i te kako zaslužuju da igraju u završnici velikih takmičenja. "Rosoneri" su ostvarili pobjedu u prvom meču osmine finala protiv Spursa (1:0), a ono što je posebno interesantno je da je sinoć na San Siru pao i rekord italijanskog fudbala.

"Gazeta delo Sport" piše da je samo od prodaje ulaznica Milan zaradio vrtoglavih 9.133.842 evra. Meč je gledalo čak 74 hiljade navijača, što će reći da je svaki od njih u prosjeku na ulaznicu potrošio 122 evra.

To je samo još jedan dokaz da vrhunski klubovi ne mogu da žive bez vrhunskih utakmica i da je najbolji i najlakši način da zaradite - da budete uspješni. Milan je bio u velikim finansijskim problemima nakon odlaska "zlatne generacije" i godinama nije mogao da računa na novac od UEFA premija za Ligu šampiona, tako da su morali da kupuju jeftinije fudbalere kako bi se ponovo našli u ovakvoj situaciji.

Uspjeli su u tome pošto su oborili i rekord italijanskog fudbala, pa su sada u prednosti u odnosu na recimo Juventus koji je ispao odmah u grupnoj fazi, dok mu se zbog oduzimanja bodova "ne smiješi" novo učešće u Ligi šampiona dogodine.

Revanš se igra 8. marta na stadionu Totenhema, a vidjećemo da li je gol Braima Dijaza iz sedmog minuta bio dovoljan da "rosoneri" prođu u četvrtfinale. Biće vrlo teško protiv Harija Kejna ako bude na svom prepoznatljivom nivou, pošto to nije bio na San Siru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC