• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Penal-rulet stao na crveno

Finale Lige šampiona odlučeno penalima, Ronaldov promašaj anulirali loši šutevi Terija i Anelke.

 LŠ: Penal-rulet stao na crveno Izvor: MONDO

Mančester junajted je novi šampion Evrope! U kišovitoj moskovskoj noći, posle hičkokovskog trilera i rovovske borbe sa Čelsijem, Fortuna mu se osmehnula, a prst sudbine zaustavio je kuglicu na penal-ruletu na crveno polje.

Tri sata posle prvog zvižduka sudije Luboša Mihela, pehar "sa velikim ušima" podigao je kapiten Rio Ferdinand iako bi možda bilo i pravednije da je ta čast pripala tragičaru, Džonu Teriju.

Na poluvremenu je bilo 1:1, isti rezultat važio je posle 90 minuta bitke, kao i pola sata kasnije. Pristupilo se izvođenju penala i drama je dostigla vrhunac.

Izvođači su bili sigurni, golmani ni blizu odbrana, a onda je u trećoj seriji Kristijano Ronaldo, kao i u polufinalu u Barseloni, kukavički šutirao sa "bele tačke" i Čeh je zaustavio njegov udarac.

Šuteri su bili nepogrešivi do pete serije. Pehar je bio na pragu "Stamford bridža", a onda kad je trebalo da zada završni udarac, Teri se okliznuo i nada "plavaca" je završila pored gola Van der Sara.

Odluka je pala u sedmoj seriji. Nonšalantno je Anelka prišao lopti, a holandski golman je oberučke prihvatio poklon. Fudbaleri u plavim dresovima su kao pokošeni popadali po travi stadiona "Lužnjiki", a vojska Aleksa Fergusona našla se u transu.

Laknulo je i Ronaldu... Mančester junajted je treći put u svojoj istoriji postao prvak Evrope, a Čelsi će na prvu titulu morati još da sačeka.

Početak utakmice nagoveštavao je bojažljivu igru. Nijedan od rivala nije želeo da rizikuje, a onda je kao Feniks iz pepela iznikao Kristijano Ronaldo i u 26. minutu, na centaršut Brauna, pored skamenjenog Esijena, udarcem glavom poslao loptu u mrežu - 1:0.

"Đavoli" su bili bolji u prvom poluvremenu, imali tri prilike da udvostruče prednost, ali nisu, pa su po nepisanom pravilu kažnjeni, i to u 45. minutu.

Lampard je iskoristio karambol u šesnaestarcu protivnika posle udaraca Esijena i rutinski savladao Van der Sara - 1:1.

Izjednačujući pogodak delovao je kao injekcija adrenalina za četu Avrama Granta, koja je u nastavku preuzela konce igre u svoje ruke. Da su Esijen, Balak i Drogba (pogodio stativu) bili precizniji, trofej bi zasluženo pripao "plavcima".

Okvir Van der Sarovog gola zatresao se i u produžetku posle šuta Lamparda, a priliku da reši pitanje pobednika imao je na drugoj strani i "rezervista" Gigs, koji je ulaskom u igru ušao u istoriju kluba sa "Old Traforda" - uknjižio je 759. meč u crvenom dresu. Ipak, njegov pokušaj na volšeban način, glavom, osujetio je Teri...

Svega je bilo na terenu stadiona "Lužnjiki". Rovovske borbe, prljavih trikova, ali i lepih poteza i šansi, a sve je začinjeno u finišu gužvom u kojoj su učestvovali svi igrači, a iz koje je Drogba izašao "crven" zbog udaranja Vidića.

Pobednika je ipak, četvrti put u osmom finalu Lige šampiona u 21. veku, odlučio penal-rulet. I odlučio je da pobedi "veći", Mančester junajted. Tradicija je ipak jak adut u ovakvim prilikama, a pet najvećih gradova Evrope (London, Berlin, Pariz, Rim i Moskva) i dalje nemaju pehar namenjen najboljem timu Starog kontinenta.


Mančester junajted - Čelsi 1:1 (1:1, 1:1), penalima 6:5


STRELCI: 1:0 - Ronaldo 26, 1:1 - Lampard u 45. minutu.

STRELCI IZ PENALA: 1:0 - Tevez, 1:1 - Balak, 2:1 - Kerik, 2:2 - Beleti, 2:2 - Ronaldo (odbrana Čeha), 2:3 - Lampard, 3:3 - Hargrivs, 3:4 - Ešli Kol, 4:4 - Nani, 4:4 - Teri (promašaj), 5:4 - Anderson, 5:5 - Kalu, 6:5 - Gigs, 6:5 - Anelka (odbrana Van der Sara).

MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar - Braun (od 120. Anderson), Ferdinand, Vidić, Evra - Hargrivs, Skols (od 87. Gigs), Kerik, Ronaldo - Runi (od 101. Nani), Tevez.

ČELSI: Čeh - Esijen, Karvaljo, Teri, Ešli Kol - Džo Kol (od 99. Anelka), Balak, Makelele (od 120. Beleti), Lampard, Maluda (od 91. Kalu) - Drogba.


STADION: "Lužnjiki" u Moskvi. GLEDALACA: 67.300. SUDIJA: Luboš Mihel (Slovačka). POMOĆNICI: Roman Sliško i Martin Balko (Slovačka). ŽUTI KARTONI: Skols, Ferdinand, Vidić, Tevez (Mančester junajted), Makelele, Karvaljo, Balak, Esijen (Čelsi). CRVENI KARTON: Drogba (Čelsi) u 116. minutu.

STATISTIKA

Mančester junajted - Čelsi

Ukupno šuteva - 12:24
U okvir gola - 5:3
Pored gola - 6:15
Izblokirani šutevi - 1:6
Načinjeni prekršaji - 22:25
Ofsajdi - 1:2
Korneri - 5:8
Posed lopte - 58:42


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC