• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Rekordna zarada u Moskvi

Zarada na finalnom meču Lige šampiona između Čelsija i Mančester junajteda bila je najveća u istoriji fudbala - 260 miliona dolara.

 LŠ: Rekordna zarada u Moskvi Izvor: MONDO

Finalna utakmica Lige šampiona između engleskih klubova Mančester Junajteda i Čelsija ostaće upamćena i po tome što je donela najveću zaradu u istoriji fudbala, objavili su mediji u Londonu.

Profesor za međunarodni biznis pri sportu na Univerzitetu u Koventriju, Sajmon Čedvik izračunao je da je meč u Moskvi, u kome je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca Mančester Junajted osvojio titulu prvaka Evrope, doneo zaradu od 260 miliona evra.

Najveći deo tog iznosa, 140 miliona evra, podeliće finalisti Lige šampiona, Mančester Junajtedu pripašće oko 100 miliona, dok će Čelsi zaraditi 40 miliona evra.

Ogroman profit na finalnoj utakmici ostvaren je, kako navodi Čedvik, najviše zahvaljujući prodajom televizijskih prava.

"Ekonomski efekti finalnog susreta su neverovatni. Interesovanje za duel Mančester Junajteda i Čelsija bilo je ogromno. Milioni ljudi su žurili kući da gledaju utakmicu, usput kupujući hranu, piće i grickalice. Restorani i kafići su bili prepuni", naglasio je Čedvik.

On je istakao da je odličan posao zahvaljujući finalu Lige šampiona napravila televizijska kuća "ITV", koja je 30 sekundi reklamnog prostora naplaćivala 350.000 evra.

Čedvik je izračunao da je svaki od 50.000 Engleza, koliko ih je bilo na meču u Moskvi, u proseku potrošio 800 evra, ne računajući cenu karte za utakmicu.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC