• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinac od 15 godina zaigrao za Barsu: Ovo nije uspio ni Leo Mesi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Barselona je slavila 4:0 protiv Betisa, a mladi fudbaler Lamin Jamal je debitovao i ispisao istoriju kluba.

 Lamin Jamal zaigrao s 15 godina za Barselonu Izvor: Profimedia

Barselona je razbila Betis 4:0 (3:0) u 32. kolu Primere i tako je napravila još jedan veliki korak ka osvajanju šampionske titule, a pobjedu su obezbijedili još u prvom poluvremenu. Sve je počelo golom Kristensena u 14. minutu, Levandovski je pogodio u 36, da bi sve bilo gotovo poslije pogotka Rafinje u 39. Na sve to, Gonzales je dodatno olakšao posao domaćem timu jer je poslije pola sata dobio crveni karton, da bi Rodrigez u 82. postavio konačan rezultat - autogolom.

To je ujedno bio znak i za Ćavija Ernandeza da ispiše nove stranice istorije Barselone tako što je u igru uveo najmlađeg debitanta. U pitanju je Lamin Jamal koji ima samo 15 godina i 290 dana!

Mladi španski fudbaler koji igra na poziciji desnog krila je rođen 13. jula 2007. godine i najmlađi je debitant u "ligama petice". Već neko vrijeme je blistao u mlađim kategorijama Barselone i nije iznenađenje što je Ćavi odlučio da ga isproba na utakmici u kojoj je sve bilo riješeno, tako da je Jamal proveo desetak minuta na terenu "Nou Kampa" gdje će vjerovatno u narednim godinama biti standardni prvotimac ako se njegova karijera bude razvijala kako se i očekuje.


Interesantno je da je praktično u prvom kontaktu sa loptom mogao da postigne gol, ali ga je zaustavio čuvar mreže Betisa Silva, pa će tako mladi španski fudbaler morati da sačeka neki drugi meč da ostvari dječački san. A još je i dječak...

Inače, Jamal je rođen u Mataru, gradiću u blizini Barselone, a roditelji su mu doseljenici iz Afrike. Otac je Marokanac, a majka je iz Ekvatorijalne Gvineje, međutim jasno je da će igrati za "crvenu furiju". U posljednje dvije godine prošao je kroz čak četiri starosne kategorije mladog tima, pa je tako nastupao za U15, U16, U17 i U19 reprezentaciju. Iako najčešće igra kao krilo, dobar je i kao napadač, a odlikuje ga dobra završnica i dribling - kao Lionela Mesija.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC