• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bakljama i kamenjem na zgradu FS BiH

Više navijačkih grupa svih važnijih klubova BiH organizovalo protest ispred zgrade FS BiH u Sarajevu. Sukob sa policijom, bilo povređenih.

 Bakljama i kamenjem na zgradu FS BiH  Izvor: MONDO

Mirni protesti nekoliko stotina navijača ispred zgrade Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu pretvorili su se u nerede u kojima je povređeno devet osoba, a uhapšeno 37 navijača.

U neredima je povređeno šest policajaca, dva slučajna prolaznika i jedan navijač, a prema rečima Biljane Jandrić, portparola Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, svi su lakše povređeni i nakon ukazane lekarske pomoći pušteni su na kućno lečenje.

Jusuf Zornić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdio je da je uhapšeno 37 demonstranata i dodao da će protiv njih biti pokrenut krivični potupak zbog narušavanja javnog reda i mira.


Više od 500 navijača nezadovoljni stanjem u stanjem u bosansko-hercegovačkom fudbalu i smenom selektora Mehe Kodre zasulo je zgradu bakljama i kamenjem zbog čega je intervenisala specijalna policija.

Demonstranti su ispred zgrade, koja je prema pisanju sarajevskih portala, bila prazna jer su zaposleni ranije evakuisani, istakli veliki transparent: "Dosta nam je lopovluka".

Navijači su uzvikivali “Hoćemo ostavke”, “Lopovi, lopovi”, "Savez napolje“, a čule su se i poruke podrške bivšem selektoru Mehi Kodri.

Nakon pola časa mirnih protesta izbili su neredi i sukobi sa policijom koja je rasterala navijače, a prema navodima sarajevskih medija čuli su se i topovski udari, odnosno zvuci od ispaljivanja, verovatno, suzavca..

Demonstranti su se nakon intervencije policije razbežali po centru Sarajeva, a incidenti su nastavljeni i na okolnim ulicama oko zgrade saveza.

Protest je organizovao Omladinski pokret za bolju BiH, a učestvovali su članovi, inače nepomirljivih, navijačkih grupa "Manijaci" (FK Željezničar), "Robijaši" (FK Čelik), "Red Army" (FK Velež), "Horde zla" (FK Sarajevo), "Fukare" (FK Sloboda) i "Sila nebeska" (FK Jedinstvo Bihać).

na našem web sajtu www.mtsmondo.com možete da pogledate snimke incidenata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC