• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Defanzivno, ali se nećemo braniti

Trener Željezničara Amar Osim zna recept za odbranu minimalne prednosti na stadionu Šerifa u četvrtak u revanšu drugog pretkola Lige Evrope.

 Osim: Defanzivno, ali se nećemo braniti Izvor: MONDO

Prvi meč na Koševu, Željo je dobio rezultatom 1:0, a poslije treninga u Moldaviji, Osim će odrediti početni sastav.

Ima dvije dileme u odnosu na prvi susret, a to je da li će igrati Smajić umjeto Višće odnosno hoće li Nijema na lijevi bok umjesto Stanića. Tada bi na mjestu stopera zaigrao Vasilić.

Kako sada stvari stoje sastav Željezničara trebao bi izgledati ovako: Karić, Marković, Bogičević, Stanić (Vasilić), Nijema, Svraka, Savić, Bešlija, Višća (Smajić), Zeba, Adilović.


"Igraćemo defanzivnije u odnosu na prvi susret, što ne znači da ćemo se braniti, jer teško je to uraditi 90 minuta, a da izboriš povoljan rezultat. Naravno, dosta toga zavisi i od protivnika jer se nikad ne zna šta rival sprema. Malo se bojim iznenađenja, jer oni još nisu uigrani i moguće je da trener izvrši nekoliko izmjena. Istina je da su možda u ovom trenutku bolji, ali ja vjerujem da možemo izdržati i odbraniti prednost",
izjavio je Osim sarajevskim medijima.

Što se tiče atmosfere u ekipi, sarajevski igrači su optimistični i vjeruju da mogu ostvariti dobar rezultat.

"Istina je da igramo protiv jače ekipe od nas. Naš cilj je da ne primimo pogodak u prvih 20 ili 25 minuta. Ukoliko u tom periodu uspijemo da sačuvamo našu mrežu, velike su šanse da ćemo proći u sljedeću fazu takmičenja. Rivali će vremenom postajati nervozni, a to opet otvara prostor za naše brze prodore po bokovima. Ukoliko postignemo gol, 90 odsto šansi ide na našu stranu", rekao je ponajbolji igrač prve utakmice Zajko Zeba.

Najjeftinija ulaznica košta 10 rubalja (manje od pola marke) dok je cijena najskuplje, VIP ulaznice 150 rubalja odnosno nešto više od sedam KM.

Utakmica će biti odigrana na pomoćnom stadionu Šerifa koji prima nešto više od 6.000 gledalaca, a domaći nisu objavili koliko karata je pušteno u prodaju.

Ono što Moldavcima ide u prilog je brza, vještačka podloga na koju "plavi" s Grbavice nisu navikli.

Željo će u Moldaviji imati i podršku stotinjak ''Manijaka'' na tribinama stadiona u Tiraspolu, mada bi prema posljednjim najavama taj broj mogao biti i nešto veći.

Utakmica počinje u 19 časova po lokalnom vremenu, odnosno sat ranije po našem vremenu. Direktan prenos je na BHT 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC