• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Razgovarali Prosinečki i Vilotić...

…pomirenje na vidiku.

 MONDO: Razgovarali Prosinečki i Vilotić... Izvor: MONDO

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki i smijenjeni kapiten Milan Vilotić vidjeli su se "u četiri oka", u srijedu, prije prvog treninga tima od povratka sa priprema, na kojima se i dogodio konflikt izmedju njih dvojice.

MONDO saznaje da su trener i defanzivac obavili razgovor nasamo, a da je odlučeno da detalji neće biti iznošeni u javnost. Ipak, Vilotićev status kod Prosinečkog biće jasniji kako vrijeme bude odmicalo i kako se budu redjale takmičarske utakmice.

Svi su izgledi da će igrač, kojeg je Prosinečki prošle subote praktično otpisao iz svojih planova dok je u Crvenoj zvezdi, biti "pomilovan" i da će u narednom periodu početi da konkuriše za startnu postavu. Ipak, gotovo je sigurno da Vilotić neće igrati 28. jula u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a za revanš? Možda…

Poslije razgovora, Vilotić je trenirao sa ostatkom ekipe potpuno ravnopravno, a u igri na dva gola činio je stoperski tandem sa Duškom Tošićem, što je one koji su posmatrali trening navelo na zaključak da će to možda biti bedem ispred golmana Zvezde u prvoj evropskoj utakmici.

U ekipi u kojoj su bili Vilotić i Tošić, odbranu su činili još Nikola Mikić na desnom boku i Nikola Ignjatijević na lijevom. Odgovor na to ko će početi utakmicu protiv Ventspilsa ili Soligorska mogao bi da se nasluti u četvrtak, kada će Crvena zvezda odigrati pripremnu utakmicu protiv filijale Sopota, ali je ona zatvorena za javnost.

Podsjetimo, na pripremama u Austriji, Prosinečki je odlučio da oduzme traku Vilotiću, kojeg je postavio za kapitena na početku priprema za novu sezonu, tri nedjelje ranije. I ne samo to, vidno ljut, Prosinečki je izjavio da Vilotić više neće igrati za Crvenu zvezdu dok je on trener.

Potom, Vilotić se oglasio saopštenjem u kojem je rekao da se kaje ukoliko je ugrozio autoritet i ličnost Prosinečkog, ali to nije u prvi mah omekšalo mladog trenera, koji je na to glatko odbrusio sa: "Lijepo je to sastavio, ali to neće promijeniti ništa kod mene".

Uslijedio je povratak iz Bad Tacmansdorfa u Beograd i dva slobodna dana, tokom kojih su se glave svima "ohladile", pa je na kraju i došlo do razgovora, koji bi u budućnosti mogao da potisne u istoriju sukob, koji je isprva zbunio kompletnu sportsku javnost, a najviše navijače Crvene zvezde.

Hipotetički, ukoliko bi Vilotić u potpunosti uspio da povrati izgubljeno pomirenje kod trenera, a povratnik u ekipu Li Adi počeo da se ponaša kao pravi profesionalac, onda bi mogla i da prestane aktuelna, užurbana potraga za novim stoperom.

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC