• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šipovac za MONDO: Holandski sudija pokrao Borac!

"Rikard Liesveld nas je oštetio za klasičan penal u 15. minutu i da smo tada poveli sa 2:0, uvjeren sam da bi prošli dalje", kaže direktor Borca.

 Šipovac za MONDO: Holandski sudija pokrao Borac! Izvor: MONDO

Direktor Borca Radmilo Šipovac smatra da je arbitar iz Holandije Rikard Liesveld jedan od glavnih krivaca što banjalučki klub nije izbacio Makabi iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-plavi su se podvijenog repa vratili u Banjaluku poslije debakla u Haifi (5:1), ali su uspjeli da za samo sedam dana vrate pobjednički duh i u srijedu uveče savladavaju Makabi na Gradskom stadionu (3:2) u revanšu drugog pretkola elitnog takmičenja. Bila je to prva, istorijska pobjeda u Ligi šampiona!

Pogledajte foto-galeriju!

"Igrali smo dobro i zasluženo pobijedili prvaka Izraela. Ta pobjeda je jasno pokazala da rezultat iz prve utakmice u Haifi nije bio realan. Ipak, moram da istaknem da bi Borac uspio da nadoknadi i tih 5:1, da smo imali korektnije suđenje. Holandski sudija Liesveld nas je oštetio za klasičan jedanaesterac u 15. minutu i da smo tada poveli sa 2:0, uvjeren sam da bi prošli dalje", izjavio je Šipovac za MONDO.



Prema njegovim riječima, nije samo čist penal bio greška holandskog arbitra, već je gotovo cijelo prvo poluvrijeme navodio "vodu na vodenicu" Makabija.

"Čak sam od ljudi bliskih kontrolorima iz Evropske fudbalske unije (UEFA) čuo da ni oni nisu bili zadovoljni 'dijeljenjem pravde' Holanđanina".

Ocjena većine fudbalskih stručnjaka i navijača Borca je da je u odnosu na Vladu Jagodića, zagrebački trener Zvezdan Cvetković unaprijedio igru u napadu i veznom redu, ali da sada dosta "škripi" u odbrani.

"Kao ljubitelj fudbala i navijač Borca se mogu složiti sa tom konstatacijom. Zadnja linija nije bila na visini navalnog i srednjeg reda. Istina je takođe da je odbrana iznijela glavni teret prošle sezone kod osvajanja titule šampiona. Iako ne želim nikog da uvrijedim ili potcijenim, Makabi je sigurno mnogo bolji tim od ekipa iz Premijer lige BiH".



Šipovac nije želio da direktno odgovori na pitanje hoće li možda banjalučki klub da reaguje i pokuša da angažuje nekog od provjerenih defanzivaca.

“Borac ima ustaljenu šemu oko dovođenja igrača, sportski direktor Darko Ljubojević predlaze Upravnom odboru pojačanja uz saglasnost trenera Cvetkovića i koordinatora za sportska pitanja Muhameda Ibrahimbegovića. Prošlo je vrijeme da nam kojekakvi menadžeri predlažu da dovedemo igrače zarad svoje lične koristi".

Zbog svog rigoroznog načina kupovine fudbalera, prema njegovom mišljenju, Borac je angažovao prava pojačanja za novu sezonu.


"To mi je lično potvrdio trener Cvetković. Nismo pogriješili ni u jednom transferu - Saša Kovačević, Boris Savić, Bojan Marković, oni su se svi dokazali kao odlični igrači"

Šipovac je dodao da su izabranici Zvezdana Cvetkovića pokazali da se kod nas igra dobar fudbal i da su dostojno predstavili Banjaluku, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.



"Prezadovoljni smo kako smo predstavili klub, RS i BiH i u organizacionom smislu. Dobili smo pohvale i od Izraeleca, koji su poznati po tome da traže 'dlaku u jajetu', ali i od UEFA. Vjerujem da nam to vrijedi koliko i sama pobjeda na terenu".


Pojedini mediji u BiH razočarani su činjenicom da se u istorijskoj utakmici za Borac na Gradskom stadionu okupilo samo 5.000 navijača. Neki su okrivili direktan prenos, pojedini i cijene ulaznica od 10 do 30 KM, ali Šipovac smatra da ništa od navedenog nije tačno.

"Glavni krivac za nešto slabiju posjetu od očekivane je rezultat iz Haife. Meni je najvažnije od svega da su naši vjerni 'Lešinari' došli da nas bodre i da nisu napravili ni najmanji incident. Da je bilo u prvom meču recimo 3:1, bilo bi duplo više ljudi, sigurno bi stadion bio krcat. Ma i ovako je bilo odlično, samo da je sudija bio na visini zadatka, sigurno smo mogli da prođemo Makabi", zaključio je direktor Banjalučana.

(N. Š. / MONDO, foto: Fotoservis.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC