• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona: Hleb, Silva, Benzema, Berbatov...

Španski mediji dokopali su se navodno "šortliste" uprave Barselone, na kojoj se nalaze igrači, koje će taj klub pokušati da kupi ovog leta.

 Barselona: Hleb, Silva, Benzema, Berbatov...  Izvor: MONDO

U pisanju liste želja učestvovao je i novi trener Barse, Pepe Gvardiola, a ujedno sa onima koji bi trebalo da dođu na Kamp Nou, poklapaju se pozicije u timu i onih, koji bi sa tog stadiona trebalo da odu vrlo brzo...

Naime, Barselona želi da dovede: Pikea, Alveša, Keitu, Koloćinija, Hleba, Silvu, Maludu, Benzemu, Adebajora i Berbatova.

Verovatno ima tu i neko "ili" naročito kada je reč o klasičnim napadačima, kakvi su Benzema, Adebajor i Berbatov.

Odbranu bi trebalo da pojačaju Džerard Pike, mladi Španac koji je trenutno u Mančester junajtedu, kao i Fabio Koloćini, nekadašnji "vunderkind" Milana, a već dugi niz godina fudbaler Deportiva iz La Korunje.

Njima bi mesta trebalo da ustupe Rafael Markez i Lilijan Tiram, s tim da će u klubu ostati startni tandem stopera Karles Pujol/Gabrijel Milito.

Barsa želi da osveži i poziciju levog beka, ali za Silvinja koji skoro sigurno napušta tim i spornog Abidala, kojeg očekuje razgovor sa Gvardiolom, nije se pojavilo ime mogućeg pojačanja. Zato je "zadatak Broj 1" za novog desnog beka, dovesti Danija Alveša, Brazilca iz Sevilje.

Njemu bi mesto trebalo da ustupi Oleger Presas, koji je retko i igrao zbog čestih povreda.

Još ređe na terenu je bio Edmilson, na mestu zadnjeg veznog. Njega je u zaborav bacio Jaja Ture. Konkurenciju u sredini, gde su zacementirani još Ćavi i Inijesta, mogao bi da pojača Seidu Keita iz Sevilje, kao i Aliksandr Hleb iz Arsenala, s tim da bih Hleb podjednako dobro mogao da odmeni i Lea Mesija na desnom krilu, ukoliko omaleni Argentinac nastavi često da se povređuje.

Hleb dobro igra i kao ofanzivni vezni, gde u Barseloni neće više igrati Deko. Tu se snalazi i Keita.

Na levom krilu sigurno više neće biti Rolandinja Gauča, a kao moguće zamene pominju se dvojice fudbalera, David Silva iz Valensije i Floran Maluda iz Čelsija.

To što Barselona hoće Benzemu, Adebajora i Berbatova, čini se, znači da ne želi ili Etoa ili Anrija. Mada, nije nemoguće da obojica odu, jer su prilično traženi, a i vrede desetine miliona evra.

Za sada je zaista otišao samo Frank Rajkard, a došao Gvardiola, nekadašnji kapiten i legenda kluba. Njemu će verovatno prvi asistent biti najbolji bugarski fudbaler svih vremena Hristo Stoičkov.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC