• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rnić za MONDO: Partizan - to mi treba

Nemanja Rnić se vratio među crno-bijele. Potpisao je jednogodišnji ugovor i trebalo bi da bude na raspolaganju treneru Stanojeviću već u Genku.

 Rnić za MONDO: Partizan - to mi treba Izvor: MONDO

Nemanja Rnić se vratio kući. Partizanovo djete i bivši kapiten poslije tri godine u Belgiji ponovo će nositi crno-bijeli dres.

I prije završetka minule sezone govorkalo se da će 26-godišnji defanzivac pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji tima Aleksandra Stanojevića, ali od toga nije bilo ništa. Barem tada.

Sada su se prohtijevi i ambicije Nemanje Rnića i Partizana konačno poklopili, dogovor je „pao“, rođeni Beograđanin je u subotu potpisao jednogodišnji ugovor i trend povratka bivših igrača u Humsku 1 se nastavio.

Uzeo je dres sa brojem 24, kao nekad.

„Imao sam kombinacije za odlazak u inostranstvo, ali je sve ostalo na kombinacijama. Partizan je bio konkretan i dogovorili smo se oko uslova“ , izjavio je Nemanja Rnić za MONDO neposredno pošto je stavio paraf na ugovor.

O ambicijama je izlišno govoriti...

„Partizan je stalni učesnik evropskih takmičenja, na domaćoj sceni je uvijek u vrhu. Meni upravo to treba, da se borim za trofeje, da igram i napredujem“.

Ako ne bude administrativnih problema, Rnić bi u ponedeljak mogao da bude licenciran za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Sada zavisi i od Anderlehta, koliko će brzo da se završi papirologija. Nadam se da će sve biti u redu i da ću u nedelju putovati sa ekipom u Genk, a na treneru Aleksandru Stanojeviću je da odluči da li sam potreban na terenu“ .



Član Anderlehta bio je tri sezone, a proljetos je kao pozajmljen nastupao za Žerminal Beršot. Belgijska misija je za Rnića završena.

„Spreman sam. Treniram već mjesec i po, što znači duže nego ostali igrači Partizana. Istina, nije isto raditi individualno i sa eikipom, ali ne bježim od izazova i odgovornosti. Ako dobijem šansu, daću sve od sebe“.

Rnić igra na poziciji desnog beka i štopera, trenutno kritičnim mjestima u crno-bijelom timu.

Trebalo je da Anderson „popuni rupu“ u centralnom dijelu odbrane, pa da Aleksandar Ranković, koji je protiv Škendije igrao štopera, ponovo bude desni bek umjesto mladog Nikole Aksentijevića. Međutim, plan Partizanove struke se srušio kao kula od karata zbog povrede Brazilca. Zato je po hitnom postupku doveden Rnić.

„Ako budem igrao, očekujem da budem desni štoper, pored Ivanova, jer mislim da je trenutno to kritičnija pozicija. Stanković jeste štoper, ali je lijevonog, a ni Rankoviću to nije prirodna uloga“ .

U razgovoru za MONDO poslije žreba za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona rekao je da su šanse Partizana i Genka za prolaz dalje podjednake. Mišljenje nije promijenio ni poslije sjajnih rezultata belgijskog prvaka tokom priprema i osvajanja Superkupa pobjedom nad Standardom – 1:0.

„Stojim iza onoga što sam rekao – šanse su izražene u procentima 50:50“ , poručio je Rnić.

„Slažem se da je Genk zabilježio odlične rezultate, ali ipak su to mahom bile prijateljske utakmice. Zvanični mečevi su nešto drugo. Igraćemo 180 minuta i moraćemo da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže“, zaključio je Nemanja Rnić.

(MONDO, foto Partizan.rs, MN Press – arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC