• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvaridola o Robiju, Valdez o Vidiću

Trener Barse u Splitu govorio o Prosinečkom kao mogućem nasljedniku, a golman prvaka Evrope bi se radovao dolasku Vidića.

 Gvaridola o Robiju, Valdez o Vidiću Izvor: MONDO

Split gori uprkos nezapamćenom nevremenu. U dalmatinski grad stigao je prvak Evrope, Barselona, koja će u subotu uveče na Poljudu uveličate proslavu 100. rođendana Hajduka.

Članovi ekspedicije iz Katalonije predvođeni trenerom Pepom Gvardiolom bavili su se mnogim temama, između ostalih i eventualnim dolaskom Roberta Prosinečkog i Nemanje Vidića na Nou Kamp...

"Prosinečki je bio fantastičan fudbaler, uživao sam igrajući sa njim, a uvjeren sam da će veoma brzo postati i jedan od najboljih trenera Evrope. On je moj prijatelj, znam da je nedavno u Crvenoj zvezdi započeo trenersku karijeru i ne bih imao ništa protiv da baš on poslije mene dođe na Kamp Nou. To bi zaista bilo sjajno", izjavio je Gvardiola Tanjugu nekoliko sati uoči prijateljskog meča sa Hajdukom.

Šef struke prvaka Španije i Evrope je na pitanje da li bi mogao da "preko veze" preporuči Prosinečkog predsjedniku Barselone Sandru Roselu odgovorio:

"Na žalost, nemam tu moć. Prosinečki će morati svojim radom da se izbori za poziv. Ali, ja vjerujem da je to moguće".

Gvardiola je odgovarajući na mnogobrojna pitanja rekao i da oko transferu Seska Fabregasa još nema ništa novo, kao i da ne planira da postane selektor Katara.

Takođe, nije se složio sa konstatacijom da je trenutno najbolji trener na svijetu.

"Najbolji trener na svijetu je ser Aleks Ferguson. To što je moja Barselona šampion Evrope ne znači da sam i ja najbolji trener. Ferguson je neponovljiv, više od 25 godina vodi isti klub, stvorio je mnoge trofejne generacije i osvojio bukvalno sve. Bilo bi fantastično da i ja uradim nešto slično".

Inače, dolazak Barselone u Split izazvao je erupcija oduševljenja, prvo na aerodromu, zatim i ispred hotela "Lav" gdje su odseli Katalonci, a ono pravo svakako se očekuje u subotu uveče na Poljudu pred gotovo 40.000 ljudi.

Međutim, nije kiša jedina pokvarila utisak o dolasku Barselone, jer su hrvatski mediji blago rečeno, nezadovoljni činjenicom da u Gvardiolinom timu, osim Mesija, Maskerana, Danija Alveša i Adrijana, za koje se od ranije znalo da neće doći zbog učešća na "Kopa Amerika", neće biti ni Ćavija, Pujola, Pikea i Pedra. U timu će biti čak 12 igrača iz Barselone "B".

"Bio bih najsrećniji da imam sve igrače na raspolaganju, ali to je jednostavno, tako. Uostalom, ne slažem se sa vama da ćete gledati Barselonu B, pa na terenu će biti Valdez, Abidal, Maksvel, Buskets, Inijesta, Afelaj, Keita, David Vilja... To su sve veoma važni igrači Barselone, zar ne?", replicirao je Pep Gvardiola.

O Nemanji Vidiću kao komandantu Barsine odbrane, hipotetički je govorio golman Viktor Valdez.

"Mi iz Barselone uvijek težimo najvišim ciljevima i radujemo se kada najbolji svjetski fudbaleri dođu kod nas. Tako je i sa Vidićem, koji je svakako, jedan od najboljih odbrambenih fudbalera na svijetu, možda i najbolji. Bila bi mi čast da on dođe na Nou Kamp i komanduje našom odbranom", rekao je Valdez.

Golman koji je u dresu Barselone tri puta osvojio Ligu šampiona i još mnogo drugih trofeja, kaže da Kataloncima ni naredne sezone neće nedostajati motiva.

"Želimo da u naše vitrine vratimo trofeje evropskog Superkupa, FIFA prvenstva svijeta i španskog Kupa. Naravno, učinićemo sve da zadržimo domaću titulu i opet budemo najbolji u Evropi", poručio je Valdez.

Njegov saigrač Karlos Buskets, takođe izdanak čuvene Barselonine škole fudbala, rekao je da prati šta se dešava u Crvenoj zvezdi zbog Roberta Prosinečkog.

"Robi je bio moj idol kad sam bio klinac. Maštao sam da budem kao on. Još se sjećam kako sam bio uzbuđen kad sam ga upoznao zahvaljujući mom tati Karlesu koji je branio za Barsu dok je Prosinečki igrao", ispričao je Buskets.

I Buskets očekuje da Barselona naredne sezone ponovo dominira evropskim fudbalom.

"Naši ciljevi su uvijek isti, vjerujte mi, mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i Hajduk, bez obzira na to što smo na početku priprema i što nismo u kompletnom sastavu", završio je Buskets.

Subota, 23. jul 2011, trebalo je da bude istorijski dan za Split zbog dolaska Barselona, ali kako stvari stoje, ipak će se pamtiti po neviđenoj provali oblaka i nevremenu koje ne pamte ni najstariji žitelji grada.

Jaka kiša, bura, pa čak i grad, izazvali su poplavu na ulicama, kolaps u saobraćaju, a najgore su prošli fudbaleri Barselone, čiji je avion zbog nevremena ciejli sat kružio iznad Splita i čekao dozvolu za sletanje.

"Kasnili smo i u polasku jer je nevrijeme iznad cijelog Meditarana, tako da smo znali šta nas čeka. Ne, nismo se uplašili dok smo bili u avionu jer smo znali da je avion u redu i da čekamo da stane kiša", poručio je Viktor Valdez.

Grad, veličine teniskih loptica, koji je padao petnaestak minuta u Splitu, i kiša u kratkom su vremenu napravili veliku poplavu, pa su i splitski vatrogasci imali ruke pune posla, ispumpavajući vodu iz podrumskih i prizemnih stanova i poslovnih prostora, prenose hrvatski mediji.

U splitskoj meteorološkoj službi saopšteno je da je samo za sat, koliko je trajalo nevrijeme, palo više od 60 litara kiše, a toliko inače padne za tri mjeseca.

Još nije poznato ima li i kolika je materijalna šteta izazvana nevremenom.

(Tanjug, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC