• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dimitrijević: Znamo šta se Vojvodini dogodilo

"Želimo dobar rezultat kod njih, da bi nam bilo lakše kod kuće, ali znamo šta se dogodilo Vojvodini", kaže Miloš Dimitrijević pred put u Ventspils.

 Dimitrijević: Znamo šta se Vojvodini dogodilo Izvor: MONDO

Paradoksalno.

Klubovi se tokom sezone bore za što bolji plasman na tabeli, kako bi što kasnije počeli novu sezonu. Međutim, kada se za to izbore, dođu u situaciju da prvu takmičarsku utakmicu u sezoni igraju protiv ekipe koja je već ušla u ritam i stekla samopouzdanje u prethodnim rundama kvalifikacija za evro-kupove, a...

Ukoliko je još taj rival sa sjevera Evrope, velika je vjerovatnoća da se nalazi na vrhuncu forme, jer mu je u toku i nacionalno prvenstvo.

Upravo smo opisali situaciju u kojoj se nalaze fudbaleri Crvene zvezde, pred dvomeč sa letonskim vicešampionom Ventspilsom. Prvi duel, crveno-bijeli igraju u četvrtak u Letoniji, a potom je revanš u Beogradu, 4. avgusta.

"Očekuje nas sigurno jedna teška utakmica. Ekipa Ventspilsa je odigrala drugo kolo kvalifikacija, a i prvenstvo im je u toku, mislim da su tu malo u prednosti. Ali, mi smo se dobro pripremali i sigurno da ćemo pokušati već u prvom meču da, koliko-toliko, obezbjedimo plasman u naredno kolo", kaže mladi Darko Lazović, uzdanica trenera Roberta Prosinečkog na poziciji desnog krila.

Od dana kada su saznali ime rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, na "Marakani" ističu da jesu favoriti, ali da će to morati pošteno da dokažu na terenu, gdje prethodnih sezona nisu imali uspjeha u evro-kupovima. Stoga, tim se iz sezone u sezonu znatno ili neznatno mijenjao, a jedan od onih koji će prvi put nositi Zvezdin dres u karijeri je i Miloš Dimitrijević.

On je bio želja Prosinečkog u veznom redu, u tandemu sa Evandrom Goebelom, a sada je na "Malom Čavi" da opravda povjerenje koje apriori dobio.

"To će mi biti prva utakmica, a pravo da vam kažem jedva čekam", kaže Dimitrijević, koji igra bliže desnoj aut liniji, gdje odlično sarađuje sa Lazovićem.

Dimitrijević je nedavno parafirao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a sada želi da počne da ga odrađuje pobjedama. I on ističe da će presudno biti "prebaciti" se sa priprema u takmičarski ritam.

"Pripreme su bile duge i teške, a sada prelazimo na ozbiljne stvari i jedva čekam da počne. To će biti jedna izuzetno teška utakmica. Mi ćemo se potruditi da napravimo što bolji rezultat kod njih, da bi nam bilo mnogo lakše kod kuće, ali vidjeli smo na primjeru Vojvodine da nikad ništa nije sigurno", upozorava Dimitrijević, svjestan kakvu su blamažu doživjeli Novosađani poslije glatke pobjede u gostima nad nejakim Vaduzom (2:0, 1:3).

Dimitrijević je, uz Duška Tošića i Srđana Mijailovića, imao najbolje rezultate na planu fizičke spreme tokom priprema. Pun snage u plućima, Čava ulazi u novo poglavlje u svojoj karijeri.

"Mi ćemo se potruditi da se rad sa priprema isplati u ovim kvalifikacijama. Očekujem vrlo dobar rezultat za nas...", optimista je Dimitrijević, koji će zajedno sa ostalim prvotimcima i članovima stručnog štaba na put ka Ventspilsu krenuti u utorak.

Do tada, crveno-bijeli će biti u karantinu, u kojem je i oporavljeni napadač Bruno Mezenga.


Postoji ideja (mogućnost) da se ekipi priključi i omladinski reprezentativac Srbije Uroš Ćosić, koji je sa "orlićima" na Evropskom prvenstvu u Rumuniji. Poslije startne pobjede nad Turskom (2:0), Srbija je doživjela debakl u drugoj utakmici i izgubila od Španije (0:4).

Ipak, pred duel sa Belgijom, naša reprezentacija i dalje ima izgleda da se plasira u nokaut fazu, pa će direktor reprezentacije Mitar Mrkela i selektor Dejan Govedarica u dogovoru sa čelnicima Crvene zvezde odlučiti da li je Ćosić u ovom trenutku potrebniji nacionalnom timu ili crveno-bijelima, koji imaju ozbiljnih kadrovskih problema u poslednjoj liniji tima, a igraju veoma važnu utakmicu ne samo za sebe, već i za srpski fudbal, nakon što su Vojvodina i Rad rano napustili evro-kupove.

Nije isključeno da Mrkela i Govedarica dozvole Ćosiću povratak u klub prije utakmice sa Belgijom, 26. jula.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press, crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC