• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Ko se plaši Genka još...

S poštovanjem, ali bez straha prema protivniku Partizan dočekuje prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 PARTIZAN: Ko se plaši Genka još... Izvor: MONDO

U Genku kao da se ne igra utakmica.

Uprkos kiši koja je ispratila fudbalere Partizana iz Beograda, prijatnim dvočasovnim letom crno-bijeli su stigli u Belgiju na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Genka.

U avionu - pozitivna atomsfera...

Štimung su davali prijatelji kluba, dok su igrači, svako na svoj način, pokušavali da "skrate" putovanje prelistavanjem štampe, gledanjem filmova, dobrom muzikom ili, jednostavno, ćaskajući sa saigračima. Raspitivanja o protivniku nije bilo. Aleksandar Stanojević detaljno je analizirao igru narednog rivala tako da se o Genku manje-više sve zna.

Partizan je u Belgiji dočekalo prijatnih 13-14 stepeni Celzijusa, ali i dobro poznato lice - Ljubomir Radanović. Legendarni fudbaler Partizana i reprezentacije Jugoslavije poželio je crno-bijelima dobrodošlicu i najavio dolazak na trening u ponedjeljak.

S obzirom na večernji let i udaljenost Genka od aerodroma (50-ak kilometara) predstavnici lokalnih medija su izostali na dočeku. Ali, i popularnost Genka u Belgiji daleko je manja od one koju imaju najveći klubovi - Anderleht, Standard i Briž. Na aerodrumu u Liježu ekipa i strčni štab produžili su za Genk, dok su novinari i prijatelji kluba smješteni u obližnjem, ali nešto veće mjestu - Haseltu.

Crno-bijeli će u ponedeljak odraditi jedini trening na Kristal areni, mjestu na kojem će se sastati dva šampiona. Straha nema, respekt postoji.

"Nema kukanja... Svjesni smo da smo dobili najtežeg rivala, ali učinićemo sve da napravimo iznenađenje i što bolji rezultat ovde u Belgiji", počeo je golman Vladimir Stojković.



Trener Stanojević ima velikih problema da sastavi liniju ispred gola Partizana. Lijeva strana odbrane, na kojoj su Vladimir Volkov i Ivan Ivanov, je standardna, dok se to ne može reći i za desnu. Naprotiv. Pripreme je na mjestu štopera odradio Stefan Savić, zatim je uskočio Aleksandar Rankvić, par igrača koji su došli na pozajmicu nisu prošli, a Anderson Markeš se povredio tek što je stigao iz Brazila. Na kraju je potpisao Nemanja Rnić, koji će do meča sa Genkom odraditi sa ekipom svega tri-četiri treninga.

"Ne možemo da se vadimo na to. Imamo ono što imamo, a po meni je to dobar tim. Daćemo sve od sebe, a nadam se da će to biti dovoljno za prolazak dalje", mišljenja je čuvar mreže srpskog šampiona.

Stojković nije želio da daje prognoze.

"Tek kada počne utakmica, s obzirom na razvoj situacije, počnem da razmišljam o rezultatu".



Dosta toga na utakmici u utorak zavisiće od veznog reda, koji igra promjenljivo. Stefan Babović je na meču protiv Srema zbog jakog bola u nozi napustio teren već nakon pola sata igre.

"Povreda nije ozbiljnije prirode, ali je dosta bolna".

Medicinska služba intervenisla je pravovremeno tako da će Babović najvjerovatnije biti u stratnih jedanaest protiv Genka, za koji kaže da je u najmanju ruku nezgodan protivnik.

"Po meni je Genk jači protivnik nego što je bio Anderleht prošle godine. Imaju puno brzih igrača, sve rade u sprintu... Došli smo da se nadmećemo i neka bolji pobijedi", kaže Babović.

"Vezista" crno-bijelih se slaže da će napadači dve ekipe imati bitnu ulogu, ali ne i presudnu.

"Rekao bih da će biti dosta posla i u odbrani, a veliki utacaj na rezultat može da ima i faktor sreće. Ovo su evropske utakmice i jedan prekid može da riješi sve. Genk je dosta ozbiljniji protivnik od Škendije. Na nama je da se dokažemo i pokažemo. Naša javnost je sklona kritikama, protiv Makedonaca smo imali prve utakmice u sezoni i treba biti strpljiv. Vidjećemo poslije Genka da li će da nas hvale ili kude", rekao je Babović i dodao:

"Genk je vrlo opasan iz prekida, a naša šansa može da bude i njihova zona u odbrani. Dva centralna beka su im sporija, ali bočni igrači su im odlični".

Ako je neko siguran u startnoj postavi Partizana, onda je to Ivan Ivanov. Štoper "parnog valjka" igra sve sigurnije i upravo bi on trebalo da bude stub Partizanove odbrane protiv Genka.

"Ja sam profesionalac i uvijek se trudim da na terenu dam najviše što mogu. Svaki dan radimo na sinhronizaciji odbrane i vjerujem da će ona biti dobra protiv Genka. Trener nam je skrenuo pažnju na opasnosti koje nam prijete od Belgijanaca. Bitno je da svi budemo složni na terenu, da sarađujemo i da iskoristimo svaku šansu za gol", kratko je odgovorio bugarski reprezentativac.

Za sada se u gradu ne osjeća atmosfera da Genk igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Poznavaoci fudbala ne vjeruju mnogo u uspjeh belgijskih klubova u Evropi, a samim tim ni u to da šampion države može do elite. Ipak, očekuju da Genk stigne barem do plej-ofa.

Na tom putu ispriječio im se Partizan. Čiji će se navijači na kraju radovati vidjećemo poslije najmanje 180 minuta igre. Prvo poluvrijeme je za manje od dva dana na Kristal areni u Genku.

(Izvještač MONDA iz Genka, Vladimir Sukdolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC