• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Anderleht... Sve je moguće!"

Domaćini u Belgiji na molbu MONDA da prognoziraju ishod utakmice neubjedljivo klimaju glavom uz riječi: "Anderleht..."

 "Anderleht... Sve je moguće!" Izvor: MONDO

Belgijanci strijepe!

Ne može se reći da se plaše, ali svaka pomisao na Partizan vraća ih godinu dana ranije - u čuvenu briselsku noć i eliminaciju Anderlehta od crno-bijelih.

Belgija je te avgustovske noći bila ubijeđena da će Anderleht biti učesnik Lige šampiona, ali umjesto njega u eliti je završio srpski šampion. Belgijanci sada ne žele da daju prognoze. Oprezni su - od igrača, pa sve do novinara.

"Šanse su polo-pola", odgovorio nam je belgijski kolega, koji je iz Brisela došao u Genk da izvještava sa utakmice.

"Znam da je Partizan promijenio cijeli tim i da je vrlo malo igrača koji su igrali prošle godine doputovalo u Belgiju na duel sa Genkom. Ipak, nakon onoga što se dogodilo Anderlehtu - sve je moguće", dodaje on, pokazivajući nam sastav crno-bijelih koji očekuje da istrči u utorak uveče.

Igrače Partizana poredao je u formaciji 4-2-3-1, sa Aleksandrom Rankovićem i Kamarom ispred odbrane, odnosno Nikolom Aksentijevićem na beku, Eduardo je bio najistureniji.

Nismo se složili, ali nije ni nemoguće...

Ljubazno nam je pokazao i postavu Genka, koju on očekuje od početka utakmice: Koteleš - Anele, Nadson, Džonalet, Pudil - Hubert, Vanden Bore (Bufel), Tožer, De Brujn - Fosen, Kenedi (Ogunjimi).



Regija Limburg ponosi se Genkom. Klub je tek treći puta u istoriji zauzeo mjesto ispred Anderlehta, Briža i Standarda (tri kluba zbirno imaju 53 titule, Anderleht sam 30). Zbog toga ponovo svi žele da poslije devet godina opet gledaju svoj tim u Ligi šampiona. Očekuje da Krtistal arena bude dobro popunjena. Stadion je kapaciteta 25.000 mjesta, ali vrlo akustičan. Navijači Genka važe za jedne od najboljih u Belgiji.

"Genk uvijek igra pred punim stadionom. Brinu me samo godišnji odmori", rekao nam je Ljubomir Radanović, koji je, kao što je i obećao, došao iz Liježa da isprati trening crno-bijelih.

Kao dobar poznavalac prilika u belgijskom fudbalu, Radanović nam je otkrio da se u Genku trude da izbjegnu euforiju da ne bi doživjeli sudbinu Anderlehta.

Ni u šampionu Belgije atmosfera nije idealna. Navijači ne mogu upravi da oproste prodaju supertalentovanog golmana Tiba Kurtoa Čelsiju. Saznali smo da je ta tema zabranjena u klubu.

Radanović smatra da Genk neće srljati, već će kao najstabilnija belgijska ekipa, polako i strpljivo čekati svoju šansu.

"Ne paniče ni kada prime gol", naglasio je bivši fudbaler Partizana.

Duel trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Genka i Partizana dobio je dosta prostora u belgijskoj štampi. Naravno, mnogo više u regiji Limburg. Sa pažnjom se prati i povratak Nemanje Rnića u Partizan. Na konferenciji za novinare prvo pitanje treneru Aleksandru Stanojeviću bilo je vezano upravo za dolazak štopera, koji je prethodne tri sezone igrao u Belgiji.

"Otkriću vam da će Rnić biti u stratnoj postavi. Spreman je", odgovorio je šef stručnog štaba Partizana.

"Očekujem aktivan rezultat, da postignemo gol i da se kući vratimo neporaženi", bio je jasan Stanojević.

Partizan ima mnogo više iskustva igranja u Evropi, ali zato Genk ima godišnji budžet od oko 30 miliona evra. I ovaj podatak nešto govori...

(Izvještač MONDA iz Genka Vladimir Sukdolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC