• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksa se ne vraća na "Marakanu": Čuveni lovac na talente okuplja Srbe!

Autor Dragan Šutvić

Još jedan srpski igrač pojačaće Red Bul, odlukom poznatog stručnjaka koji odlazi u Bajern.

 aleksa terzić u salcburgu Izvor: Instagram/fcredbullsalzburg

Srpski lijevi bek Aleksa Terzić (23) novi je igrač Red Bul Salcburga. On se rastao sa Fiorentinom zvanično ove nedjelje, tri dana prije gostovanja italijanskog kluba Crvenoj zvezdi, u kojoj je Aleksa ponikao. "A" reprezentativac Srbije napustio je Fiorentinu nakon 51 odigrane utakmice za četiri godine, koliko je proveo u na stadionu Artemio Franki. U Austriji će na leđima nositi broj "tri", potpisao je ugovor do 2028. i postaće saigrač još jednom reprezentativcu Srbije, Strahinji Pavloviću, kao i doskorašnjem napadaču TSC-a, srpskom ofanzivcu Petru Ratkovu.

"Pregovori kluba bili su sjajni i sve je bilo izvrsno. Od tada se osjećam sjajno u vezi sa ovim transferom. Pričao sa mnogo sa Strahinjom i govorio mi je samo dobre stvari. Izuzetno mi je drago što je sve završeno tako brzo. Ovo je poseban trenutak za mene. Odlučio sam da pređem u Red Bul Salcburg, jer je poznato kakve mogućnosti mladi igrači imaju ovdje. Hoće sve to da iskoristim da se razvijam i da nastavim da se poboljšavam", rekao je Terzić na predstavljanju u Red Bulu.

Salcburg je šampion Austrije u poslejdnjih 10 godina, a od 2007. samo se tri puta dogodilo da neko drugi osvoji tamošnju Bundesligu. I ove jeseni igraće u grupnoj fazi Lige šampiona i neće moći da bude Zvezdin rival, jer su oba tima u istom, trećem "šeširu" na žrijebu.

Izvor: Profimedia

Zanimljivo je da je Terzića predstavio Kristof Frojnd, odlazeći sportski direktor Salcburga, koji će od 1. septembra postati sportski direktor Bajerna umjesto Hasana Salihamidžića. Frojnd je dao ogroman doprinos da Salcburg postane prepoznatljiv po pronalasku talenata koji su danas svjetske fudbalske zvezde, poput Erlinga Holanda (Mančester siti), Dominika Soboslaja (Liverpul), Karima Adejemija (Dortmund), Sadio Manea (Bajern)... Evo šta je on rekao o Aleksi:

"Terzić je bek velikog potencijala. Veoma je brz i snažan u duelima. Zaista odgovara našem stilu, načinom na koji igra fudbal i svojim mentalitetom. Ne može da dočeka da počne kod nas. Siguran sam da će uskoro naći svoje mjesto u našoj filozofiji i da će nam veoma brzo pomoći", rekao je Frojnd.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC