• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Keiroš pravi naslednik Fergusona

Izvršni direktor Mančester junajteda Dejvid Džil smatra da će Karlos Keiroš biti pravi naslednik Aleksa Ferguson, kada se ovaj povuče.

 Keiroš pravi naslednik Fergusona Izvor: MONDO

Ferguson, koji je sa Mančester junajtedom od 1986. godine osvojio 29 trofeja, izjavio je da će tim voditi još najviše tri godine, ali da će 70. rođendan 2011. godine sasvim sigurno proslaviti kao penzioner.

"Sa Fergusonom o penzionisanju još nisam razgovarao. Odluku o tome kada će se povući on će doneti imajući u vidu zdravlje i motiv. U ovom trenutku, na sreću, ima i jedno i drugo", rekao je Džil.

Na pitanje da li je sada vreme da počnu da razmišljaju o Fergusonovom nasledniku, prvi operativac šampiona Evrope i Engleske kaže da za to ima vremena.

"Ferguson je napravio izvanrednu ekipu i što je podjednako važno to je tim koji će moći da igra još pet, šest godina, tako da njegov naslednik neće imati previše tažak zadatak na početku. Daleko smo, naravno, od donošenja odluke, ali imamo Keiroša koji je sa Fergusonom pravio ovaj tim i neće imati problema da nastavi njegovim putem", rekao je Džil.

Izvrsni direktor kluba nije želeo da govori o tome da li će se Ferguson, koji je jednom već najavljivaio povlačenje, ponovo predomisliti, uz obrazloženje da o tome s njim još nije razgovarao.

Ferguson je posle osvajanja Lige šampiona saopštio da će ekipu voditi u najboljem slučaju još tri sezone, a možda ni toliko.

"Kada sam prošli put najavio povlačenje, moja supruga Keti me je nagovorila da se predomislim. Sada to sigurno neće uraditi, jer i ona želi da bar pod starost neko vreme provedemo kao porodični ljudi", rekao je Ferguson, koji je za 22 godine sa "crvenim đavolima" osvojio dve Lige šampiona, deset titula prvaka Engleske, pet FA kupova, dva Liga kupa, sedam Komjuniti šild kupova, i po jedan Kup pobednika kupova, Super kup Evrope i Interkontinentalni kup.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC