• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Vidić u Bijeloj kući

Mančester junajted vodi protiv Barselone 1:0 uoči njihovog duela ovog vikenda tokom američke turneje. "Đavoli" u Bijeloj kući, Barsa ni da džogira ispred nje.

 Nemanja Vidić u Bijeloj kući Izvor: MONDO

Prvak i vicešampion Evrope Barselona i Mančester junajted sastaće se ovog vikenda na tlu Amerike. Biće to novi fudbalski spektakl.

A engleski tim vodi 1:0. Doduše, "gol" je postignut van terena, s obzirom na to da su se fudbaleri Mančester junajteda dokopali su se Bijele kuće!

Tokom turneje po SAD, fudbaleri engleskog šampiona dobili su poziv da posjete jednu od najpoznatijih kuća na svijetu.

To engleski mediji, na svoj način, nazivaju pobjedom Mančester junajteda nad Barselonom, prvom poslije dva gorka poraza u finalima Lige šampiona. Jer, eto, Barselona je ostala izvan kapija koja ograđuje Bijelu kuću od "ostatka svijeta", a Mančester junajted je u nju uspio da uđe.



Dok je Mančester junajted dobio dozvolu da posjeti Bijelu kuću, evropskom šampionu Barseloni nije dozvoljeno da trenira ispred sjedišta američkog predsjednika i njegove administracije.

Stručni štab Barselone tražio je dozvolu da trčkara oko Bijele kuće, ali nisu dobili dozvolu za to iz bezbjednosnih razloga. Obezbjeđenje američkog predsjednika i Bele kuće ne dozvoljava okupljanje velikih grupa ispred tog zdanja.

U svakom slučaju, delegaciju Mančester junajteda nije primio američki predsjednik Barak Obama koji je u poslu do guše zbog ogromnih finansijskih problema zemlje kojom upravlja, ali su fudbaleri engleskog šampiona imali priliku da tumaraju hodnicima i sobama Bijele kuće.

Rio Ferdinand je, pogađate, odmah iskoristio priliku da fotografije postavi na svoj Twitter profil.



Trener ser Aleks Ferguson bio je oduševljen posetom Beloj kući.

"Bilo je fantastično, svi smo uživali. Bio sam ovdje ranije, ali svaki put je uzbudljivo. Značajno istorijsko mjesto, nevjerovatan osećaj", opisao je Ferguson boravak u Beloj kući u Vašingtonu (fotografije pogledajte OVDJE).

I dok su fudbaleri Mančestera bili u Kući, igrači Barselone nisu mogli ni da džogiraju ispred nje.

"Rečeno nam je da ne može više do 10, 15 nas da trenira tamo, pa smo se vratili do hotela i u njemu vježbali", izjavio je Ćavi.

Uprkos toj "pobjedi" Mančestera nad Barselonom, Ferguson i dalje realno gleda na stvari i priznaje: "Barsa je i dalje bolja od nas".

"Barselona je najbolji tim na svijetu trenutno. Ja sam, iskreno, veoma srećan što smo odmah iza nje. Ali, naš izazov i cilj jeste da je preteknemo", rekao je Ferguson.

Objasnio je šta je mislio pod tim da je Barsa neprikosnovena.

"Nije samo stvar u rezultatu. Riječ je o Barsinoj filozofiji, načinu treniranja, proizvođenju i razvoju mladih igrača. I mi imamo isti kurs kad su u pitanju mladi igrači. Kad bi Barselonin tim u subotu bio sastavljen samo od mladih igrača, ja bih odgovorio na isti način - uvrstio bih isto naše mladiće i vjerujem da bi to bila fenomenalna utakmica", rekao je Ferguson.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC