• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-19): "Orlići" nisu uspjeli

Omladinska reprezentacija Srbije neće igrati u finalu EP u Rumuniji. Češka pobijedila 4:2, oba gola za Srbiju dao je Đorđe Despotović.

 EP (U-19): "Orlići" nisu uspjeli Izvor: MONDO

"Orlići" nisu uspjeli da se plasiraju u finale 58. Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje se igra u Rumuniji, ali su sačuvali obraz.

Moglo je da bude mnogo bolnije.

Češka je pobijedila Srbiju 4:2 (3:2) poslije odličnog prvog poluvremena (odlično zbog toga što je tada viđeno svih pet golova).

Srbija je poslije 20 minuta igre gubila čak 0:3, ali je uspjela da u narednih 10 minuta postigne dva gola (oba je dao napadač subotičkog Spartaka Đorđe Despotović) i tako ostavi nadu da bi u drugom poluvremenu mogla do velikog preokreta.

Ipak, nije uspela. Poslednjih desetak minuta selektor Dejan Govedarica igrao je sa čak tri napadača, ali ni to nije pomoglo da Srbija postigne gol koji bi joj omogućio produžetke.

"Orlići" su platili ceh šokantnom "blickrigu" Čeha.

Dobro je počela Srbija, a onda je primila tri gola za samo 15 minuta! Imali su "orlići" šanse več u prvom minutu (najpre Andrej Mrkela, potom i Despotović).

Međutim, poslije toga, Česi su zagospodarili terenom i poveli u 6. minutu. Pogriješila je kompletna odbrana. Strelac je bio Prikril koji je iskoristio loše postavljanje golmana Perića i pogodio nebranjeni bliži ugao za 1:0.

Deset minuta kasnije 2:0 za Čehe. Čak četvorica igrača Češke bili su sami u šesnastercu Srbije. Perić je udarac glavom najpre odbio, ali pravo na nogu Kalasu, koji je snažnim udarcem poslao u mrežu.

U 19. minutu novi šok. Opet su Česi vrlo lako došli do šesnasterca Srbije, Prikril je oboren u šesnaestercu, a penal je u gol pretvorio Jelaček.

"Orlići" su bili u nokdaunu, ali su uspjeli da se vrate u meč. Napadač subotičkog Spartaka (došao iz Crvene zvezde) Đorđe Despotović je najprije u 23. minutu sjajno reagovao na loptu dobijenu iz sredine terena i iz punog trka postigao efektan gol.



Pet minuta kasnije drugi gol za Srbiju, opet Despotović. Filip Malbašić je prošao po lijevoj strani, entrirao, a Despotović je iz prve poslao loptu pod prečku.

Imala je Srbija još dvije dobre prilike za izjednačenje, ali "orlići" nisu imali sreće pred golom Kubeka.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo prilika. Česi su zatvorili prilaz golu, a mogli su da riješe pitanje pobjednika još sredinom drugog dijela, kada je Janoš mogao da bira gdje će da šutira, ali je izabrao loše po Češku - lopta je otišla pored gola.

Jedinu pravu priliku Srbija je imala u posljednjem minutu kada je Despotović iz prve opalio sa ivice šesnaesterca, iskosa sa leve strane, ali je Kubek odbio u korner.

U sudijskoj nadoknadi Česi su ovjerili trijumf i finale. Jirži Skalak je obezbijedio Česima prvo evropsko finale za ovaj uzrast (četiri puta su igrali u polufinalu). Srbija nikad nije uspjela da uđe u finale.

Zanimljivo, od kad je Jaroslav Hrebih prošle godine preuzeo Češku, izgubio je u prvoj utakmici, a onda narednih osam nije izgubio. Imao je pet uzastopnih pobjeda do danas. Ovo mu je šesta.

PUT OBE EKIPE DO POLUFINALA:

Grupa A: Srbija - Turska 2:0, Srbija - Španija 0:4, Srbija - Belgija 1:1.

Grupa B: Češka - Rumunija 3:1, Češka - R. Irska 2:1, Češka - Grčka 1:0.

SASTAVI TIMOVA:

SRBIJA: Perić, Petković, Malbašić (od 80. minuta Pešić), Ćosić, Mrkela (od 76. minuta Trujić), Brašanac, Despotović, Čaušić, Lukić (od 73. minuta Jojić), Pantić, Vitas.

ČEŠKA: Kubek, Brabec, Janoš, Kalas, Kaderbek, Lača, Jeleček, Krejči, Prikril, Hala, Polom.

Žuti kartoni: Ćosić, Malbašić (Srbija), Skalak i Laka (Češka).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC