• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rnić za MONDO: Samo mirno i - napadački

Defanzivac Partizana očekuje bolji Genk nego u prvom meču, ali i prolaz svog tima u plej-of za Ligu šampiona.

 Rnić za MONDO: Samo mirno i - napadački Izvor: MONDO

Crno-bijele muke sa odbranom ne prestaju. Anderson Markes se povrijedio pred prvu utakmicu sa Genkom, odmah je angažovan Nemanja Rnić i poslije nekoliko treninga zaigrao u paru sa Ivanom Ivanovim na pozicijama štopera.

Za revanš sa belgijskim prvakom zadnja linija će, po svemu sudeći, ponovo biti izmjenjena, jer se prinudni desni bek Aleksandar Ranković žali na povredu Ahilove tetive, pa bi njegovo mjesto mogao da zauzme oporavljeni Aleksandar Miljković.

Trener Aleksandar Stanojević je u kontrolnom meču sa Teleoptikom (4:0) pola sata probao Rnića i Miljkovića na desnoj strani odbrane.

"Miljković je Partizanovo dijete i, ako bude igrao, nema sumnje da će dobro odraditi posao", istakao je Rnić u razgovoru za MONDO.

"Naravno da nije isto kada odbrana igra dugo u istom sastavu i kada se stalno mijenja. Dovoljno je da se promijeni jedan igrač, pa da sve bude drugačije. Ipak, takve su okolnosti, ne možemo da utičemo na njih već moramo da se stisnemo i odigramo najbolje što znamo", dodao je 25-godišnji defanzivac.

Rnić i Ivanov su zaigrali u tandemu na najosjetljivijem mjestu u timu nekoliko dana pošto su se upoznali.

"Koliko smo treninga odradili zajedno i nismo loše izgledali u Genku. Nadam se da ćemo u revanšu biti još bolji".

Partizan je oba gola na stadionu Kristal arena primio poslije propusta svojih igrača.

"Neću da ulazim u to ko je kriv za golove. To nije ni važno. Bilo je tu malo neiskustva i malo više neuigranosti. Da smo ih primili bezveze - jesmo, ali vjerujem da smo izvukli pouke i da nam se takve greške neće ponoviti".



Ako se mogu tražiti dobre strane u porazu, onda je to imperativ crno-bijelih da igraju na pobjedu. Mentalitet igrača Partizana je oduvijek bio takav, da se ne snalaze u "branjenju" prednosti i da po pravilu igraju bolje kada napadaju.

Složio se Rnić sa tom konstatacijom, ali...

"Više bismo voljeli da je ostalo 1:0 za nas", uz osmijeh je nastavio Rnić.

"Moraćemo da napadamo, ali to moramo da činimo mirno. Jer, ne bi valjalo da im ostavljamo prostore za kontranapade što im je, po mom mišljenju, najjače oružje".

Srpski šampion je u većem dijelu prošlonedeljne utakmice djelovao kao bolji rival.

"Više sam očekivao od Genka, ali ne smije da se zaboravi da mu je to bila prva utakmica u sezoni. Ekipa je tek izašla iz priprema. Očekujem da će biti bolji u Beogradu. Međutim, to nas ne zanima".

U najavi gostovanja u Belgiji, Rnić je ocijenio da su šanse za plasman u plej-of za Ligu šampiona podjednake.

"Isto mislim i sada bez obzira što protivnik ima zalihu. Ona se lako istopi, pogotovo ako u meč uđemo kako treba. Uz podršku navijača, vjerujem da rezultat neće izostati".

Partizan će biti lišen pomoći Stefana Babovića, zbog crvenog kartona, i Vladimira Jovančića, zbog dva žuta dobijena u tekućem ciklusu kvalifikacija.

"Teško je kada izostane jedan standardni prvotimac i jedan igrač koji uvijek može da unese živost u igru. Jesu to hendikepi, ali Partizan ima alternative za svakog", zaključio je Nemanja Rnić.

(R.J, MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC