• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije tužna priča nego čist biznis! Manćini napustio klupu Italije zbog 120.000.000 evra!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Roberto Manćini i zvanično je postao novi selektor Saudijske Arabije.

 Roberto Manćini dobija 120 miliona evra kao selektor Saudijske Arabije Izvor: Profimedia

Roberto Manćini podnio je ostavku na mjesto selektora Italije prije desetak dana i sve tim potezom iznenadio, a mnogi su mislili da su razlog privatni problemi. Štaviše, njegova majka Marijana Manćini izjavila je da se Roberto još nije oporavio od smrti najbližeg prijatelja i saradnika Đanluke Vijalija, međutim ispostavlja se da je u pitanju "čist biznis" - pošto je u međuvremenu dobio novi posao.

Šampion Evrope sa "azurima" sjeda na klupu reprezentacije Saudijske Arabije i za taj posao će dobiti čak 120 miliona evra u naredne četiri godine. Naravno, zadatak mu je da reprezentaciju dovede u red i učini je konkurentnijom na velikim takmičenjima, što je plan i sa klupskim fudbalom u koji država ulaže ogroman novac.

Očekuje se da već 8. septembra Roberto Manćini debituje na klupi Saudijske Arabije i to protiv Kostarike u prijateljskoj utakmici koja se organizuje na stadionu "Sent Džejmsis park", inače u vlasništvu Njukasl junajteda - kluba koji je ne tako davno praktično kupila "država Saudijska Arabija". Na taj način, Saudijska Arabija će na "svom stadionu" promovisati reprezentaciju, a sve je u službi dobijanja organizacije Svjetskog prvenstva i(li) Olimpijskih igara u narednim godinama.

Podsetimo, Manćini je slavni fudbaler Lacija koji se kao trener najviše proslavio na klupi Intera i Mančester sitija, dok je sjajno vodio i reprezentaciju Italije. Na tom mjestu sada će ga zamijeniti Lućano Spaleti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC