• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stadion od 185 miliona dolara opasan po život: Propada tlo, hitna rekonstrukcija neophodna!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Astana Arena, najveći kazahstanski stadion, na kojem igraju i reprezentacija i aktuelni šampion, mora da se renovira jer postoji mogućnost da neko izgubi život zbog propadanja terena.

 Stadion Astana Arena propada, potrebno renoviranje Izvor: Youtube/Travelling Tom/printscreen

Astana Arena postala je opasno mjesto po život jer je tlo stadiona počelo da propada u zemlju. Naime, stadion mora pod hitno da se obnovi, a do tada će biti pod ključem. Nije se štedjelo prilikom izgradnje doma kazahstanskih šampiona, koji je otvoren u julu 2009. godine. Za njegovo podizanje potrošeno je čak 185.000.000 dolara, ali poslije samo 14 godina moraće da se izvrši ogromna rekonstrukcija.

Stadion kapaciteta 30.244 mjesta je izgrađen poprilično loše. Sve je počelo prokišnjavanjem stadiona na šta čelnici kluba nisu adekvatno odreagovali sve do pucanja krova tokom utakmice Astane i Šahtjora iz Karagandija. Cijela konstrukcija stadiona počela je da ukopava i spušta se dole u zemlju. Nadležna služba je prepoznala problem, pa će se od novembra ovaj stadion zvanično zatvoriti i tada su počeli sa radovima na rekonstrukciji.

Gradska vlast je hitno pripremila budžet za rješavanje ovog problema, a u ovom momentu nije poznato koliko dugo će radovi trajati. Inače, prva utakmica 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biće odigrana upravo na Astana areni. U četvrtak od 16 časova Kazahstan će dočekati Finsku u H grupi. Obje selekcije su do sada osvojile po devet poena, po dva više od Danske i Slovenije.

BONUS VIDEO:

Stadion Empoli
Izvor: Youtube/TLN TV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC