• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo ko je sve nominovan za Zlatnu loptu! Spisak predvodi Mesi, Hrvati imaju dvojicu nominovanih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Izašao je zvaničan spisak kandidata za osvajanje Zlatne lopte za sezonu 2022/23.

 Ko su kandidati za Zlatnu loptu Izvor: Profimedia

Konačan spisak sadrži 30 najboljih fudbalera koji su kandidati za osvajanje Zlatne lopte i tu nema velikih iznenađenja. Na terenu smo imali priliku da vidimo ko su majstori na fudbalskoj sceni. Ceremonija dodjele "Zlatne lopte" zakazana je za 30. oktobar. Najzvučnije ime, sa najviše osvojenih nagrada (7) je svakako bivši igrač Pari Sen Žermena - Lionel Mesi. 

Pored atraktivne zvijezde Inter Majamija, tu su i ostali kandidati: Hulijan Alvarez, Nikolo Barela, Džud Belingem, Karim Benzema, Jasin Bono, Kevin de Brujne, Ruben Dijaš, Antoan Grizman, Ilkaj Gundogan, Joško Gvardiol, Erling Haland, Hari Kejn, Randal Kolo Muani, Kviča Kvaratskelija, Robert Levandovski, Emilijano Martinez, Lautaro Martinez, Kilijan Mbape, Kim Min-Dže, Luka Modrić, Džamal Musijala, Martin Edegor, Andre Onana, Viktor Osimen, Rodri, Bukajo Saka, Mohamed Salah, Bernardo Silva i Vinisijus.

Ime koje su mnogi primijetili da nedostaje na ovom spisku je svakako Kristijano Ronaldo, koji je petostruki osvajač ove prestižne nagrade. On je poslije razlaza sa Mančester junajtedom odlučio da ode u Saudijsku Arabiju. Jasno je da je to jedan od glavnih razloga što nije na listi, jer nije imao ni klupski, ni reprezentativni uspjeh, za razliku od Argentinca koji je osvojio Mundijal. Ronaldo je ovo priznanje osvojio 2008, 2014, 2015, 2016. i 2017. godine. Mnogi spekulišu da je ovogodišnja Zlatna lopta rezervisana zaErlinga Halanda kojem samo nedostaje uspjeh sa reprezentacijom Norveške.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC