• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Ne idem, Delije su uz mene

"Čovek sam koga Zvezdina publika podržava, zato ne mislim da bi bilo moralno da sada podnesem ostavku i izneverim ih", rekao je trener Zvezde.

 Janković: Ne idem, Delije su uz mene  Izvor: MONDO

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković izjavio je u ponedeljak, dan posle završetka prvenstva, da ne razmišlja o ostavci, iako u prvoj sezoni na klupi beogradske ekipe nije uspeo da zadrži nijedan od dva trofeja na "Marakani".

"Čovek sam koga Zvezdina publika podržava, iako nisam osvojio trofej. Zato ne mislim da bi bilo moralno da sada podnesem ostavku i izneverim ih", rekao je Janković novinarima na stadionu u Ljutice Bogdana.

Zvezda je sezonu završila na drugom mestu u prvenstvu Srbije, odnosno u polufinalu Kupa, gde ju je eliminisao osvajač duple krune i večiti rival Partizan.

Mediji su, međutim, još od dolaska Jankovića na klupu "crveno-belih", u novembru prošle godine, spekulisali o njegovoj navodnoj smeni. Nagađanjima su doprinele i izjave čelnika Zvezde da će se učinak kluba, ali i trenera, analizirati na kraju sezone.

"Moji planovi su vezani za Crvenu zvezdu. U obavezi sam da sastavim plan priprema za narednu sezonu, imam jasan plan, viziju, ali moram da sačekam stav kluba po istom pitanju. Pre toga nema smisla pričati o tome da li idem ili ostajem", dodao je Janković.

Trener crveno-belih ocenio je da je njegova ekipa šampionsku titulu izgubila na gostovanju Partizanu, kada je igrala nerešeno 1:1, a potom i u susretima sa lučanskom Mladosti i zrenjaninskim Banatom, u kojima je takođe osvojila po bod.

"Ključan je bio remi na stadionu Partizana, koji je prelomio prvenstvo. Imali smo tada priliku da preokrenemo tok šampionata, ali nismo uspeli. Prihvatam naravno i odgovornost za remije sa Banatom i ekipom Mladosti", istakao je Janković.

"Ponoviću da uzroke našeg rezultatskog neuspeha treba tražiti u moru apsurda. Jedina smo neporažena ekipa u prvenstvu, bili smo najefikasniji, primili smo najmanje golova, imamo bolji skor u duelima sa Partizanom, ali smo ipak ostali bez trofeja", dodao je.

To po Jankovićevim rečima ne znači da je Partizan do titule došao nezasluženo.

"Nažalost, većina spornih sudijskih odluka je bila na štetu Zvezde, ali svaka dalja priča na tu temu mogla bi da skrnavi uspeh Partizana. Normalno je da čestitam igračima i stručnom štabu crno-belih, koji su se borili čisto i pošteno kao i mi", pružio je ruku trener Zvezde.

"Nikad pripadnost klubu koji volim ne iskazujem mržnjom prema rivalu, iako Partizan većeg protivnika od mene nije imao... Borili smo se pošteno, ali to nije bilo dovoljno. Ima, ipak, mnogo pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ove sezone", dodao je Janković.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC