• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA vratila Ruse, Englezi se pobunili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Englezi ne žele da igraju protiv Rusa, pa makar to bila i djeca.

 UEFA vratila Ruse, Englezi se pobunili! Izvor: Profimedia

UEFA je odlučila da poslije 18 mjeseci od "protjerivanja" ruskih klubova i timova zbog rata u Ukrajini - postepeno popušta. Tako je na posljednjem Kongresu ovog tijela donesena odluka da ruski timovi do 17 godina (i muški i ženski) mogu da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, već od ove sezone.

Očekivano, takva odluka je podijelila javno mnjenje i unela "nemire" posebno u Engleskoj koja se već odredila prema ovoj temi. Prema pisanju britanskog lista "Tajms", svi engleski timovi i reprezentacije će odbiti učešće na turnirima na kojima će igrati selekcije iz Rusije do 17 godina. Oni ne žele da "odustanu od svojih principa i politike države" uprkos odluci UEFA da reintegriše mlade fudbalere i fudbalerke u svoj sistem.

Prethodno je UEFA saopštila da je pred njom bio veliki zadatak da vrati dječake i djevojčice u međunarodna takmičenja, čak iako su za neke od turnira već održani žrijebovi, ali u Engleskoj jedini (za sada) nemaju namjeru da popuste i za sada nije jasno kako će se stvar odvijati. Da li će u slučaju odbijanja da igraju sa Rusima, Englezi gubiti za zelenim stolom?

Podsjetimo, Rusi će u UEFA takmičenjima učestvovati bez isticanja državne zastave, himne ili opreme reprezentacije, dok ni sami mečevi neće biti igrati na njihovoj teritoriji.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Strasno u sta se sport pretvorio. Do sad se sport i politika nisu sudarali ali sad su neka druga vremena pa i sport se koristi kao zapadna platforma za hegemoniju. Sram i stid da ih sve bude.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC