• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanski klub osnovan prije tri godine, a sad pravi čuda - bori se za Evropu!

Autor Dragan Šutvić

Litvanska liga ove sezone ima pravo iznenađenje, pa tako ekipa osnovana prije tri godine u borbi je za prolaz na evropsku scenu.

 litvanski klub transinvest se bori za evropu  Izvor: Prinscreen/YouTube/Transinvest

Litvanski klub Transinvest pravi nevjerovatne rezultate od početka osnivanja kluba koji je zvanično bio u decembru 2021. godine, a sada imaju priliku da se izbore za svoje mjesto u Evropi. Glavni sponzor i osnivač kluba postala je kompanija za transport tereta "Transekspedicija" iz opštine Viljnus u Litvaniji. Proslavili su se 2022. godine kada su bili prvaci treće litvanske lige, nakon čega su obezbijedili plasman u viši rang takmičenja.

U sezoni 2022/23. klub je bio stabilan drugoligaš, a dobrim partijama Transinvest obezbijedio je prolaz u elitni rang Litvanije. Iskoristili su sav potencijal i postali su prvaci Anras lige, a danas od 16.30 časova igraju finale Litvanskog kupa u kojoj će odmjeriti snage protiv ekipe Šljauljaj.

Transinvest je za četiri sezone uspio da obezbijedi plasman za Evropu, a ova pobjeda bi omogućila da se klub iz Viljnusa prvi put od osnivanja oproba u jednom evropskih takmičenja. 

Klub iz Vilnjusa je pobijedio Telšiai "Džiuga" rezultatom 1:0 u polufinalu Kup turnira i tako stigao do finala. Pobjedonosni gol postigao je Valentinas Jeriomenka u posljednjim minutama meča. Najskupljeg igrača imali su u sezoni 2022/23, Linas Zingertas, desno krilo kome je vrijednost prema "Transfermarktu" 100.000 dolara. Sada se bore za pehar..

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC