• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matija je srpski Miču, kao Mitar i Sergej zajedno: Partizanov biser jedan od najboljih na svijetu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Talentovani srpski fudbaler u prestižnom društvu mladih fudbalera.

 Gardijan objavio spisak 60 najvećih fudbalskih talenata na svijetu. Izvor: MN PRESS

Ugledni engleski list "Gardijan" objavio je tradicionalni izbor 60 najvećih fudbalskih talenata na svijetu. U tom izboru je i jedan srpski biser, fudbaler Partizana Matija Popović, o kojem je pisao hrvatski novinar Aleksandar Holiga. O fudbaleru koji je zablistao u dresu Srbije na Evropskom prvenstvu za kadete on je ovako pisao čitaocima u Engleskoj i širom svijeta:

"Neobično visok (193 centimetara i još raste) za svoju poziciju - ili prije, neobično tehnički nadaren za svoju visinu - mladić rođen u Njemačkoj nije poput bilo kog igrača koga ste vidjeli. Neki bi rekli da ga najbolje opisuje nadimak 'Srpski Miču', a drugi ga vide prije kao mješavinu Aleksandra Mitrovića ili Sergeja Milinković-Savića, što vam samo govori o tome kako je rijedak takav tip igrača. Veoma raznovrsan i prilagodljiv svakoj napadačkoj ulozi, iako djeluje da mu najviše odgovara da igra iza napadača, Popović je dominirao u omladinskim ligama i postizao mnogo, mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove glavne vrline su tehničke: vještine sa loptom, posebno njegov dribling i prvi dodir, koji su izuzetni. Popović je trebalo da bude u prvom timu Partizana ove sezone, ali pregovori o ugovoru njegove porodice i kluba su propali usred interesovanja velikih evropskih klubova. Spekuliše se da će u januaru preći u Borusiju Dortmund."

O slučaju Partizanovog bisera govorio je minulog ljeta generalni direktor Partizana, Miloš Vazura.

"Radi se o djetetu iz Omladinske škole, pričali smo i sa njegovim ocem. Klub neće da trpi ucjene nijednog oca i dok sam ja u klubu sigurno nećemo davati nikakve procente. Mogu da kažem da se radilo o 50 odsto od dalje prodaje. Dobio je ponudu koja je najveća u istoriji kada se radi o mladim igračima, jer smatramo da je veliki talenat i ta ponuda i dalje stoji. Odgovor nismo dobili, ako ne potpiše, želim mu sve najbolje. Poželjeću mu srećan put ako ode, mada sam ubijeđen da to nije dobar potez. Imali smo i ranije neke situacije sa roditeljima i nećemo dozvoliti da neko uđe u prvi tim, a da nismo načisto sa njim. Želje druge strane nisu ni fudbalske ni zakonite i nećemo kršiti propise."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC