• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo u Premijer ligi: Otkud oni na vrhu tabele? Ovu noć su čekali 63 godine - vječno će je pamtiti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ispisana je istorija!

 Totenhem prvi u Premijer ligi Izvor: David Klein / Zuma Press / Profimedia

Čudo u Premijer ligi - Totenhem je prvi na tabeli i dalje i ima pet bodova više od Mančester sitija, koji u nedjelju sada mora da pobijedi Mančester junajted u gradskom derbiju. Tim Ejndža Postekoglua, Australijanaca koji se proslavio u Seltiku, pobijedio je u petak uveče na gostovanju Kristal Palasu uz sjajan nastup veziste Džejmsa Medisona (26), koji je ovog ljeta došao iz Lestera za 46,3 miliona. I opravdava taj novac!

Engleski reprezentativac primorao je početkom drugog dijela igrača domaćih Džoela Vorda da ubaci loptu u sopstvenu mrežu, a poslije toga je pokrenuo i akciju u kojoj je Hjon-min Son pogodio za nedostižnih 0:2 lidera. Domaći su u nadoknadi samo smanjili zaostatak golom Džordana Ajua, pa su tako gosti uspjeli da nastave čudesan start sezone.

Nevjerovatno zvuči, ali Totenhem decenijama nije imao prednost od pet bodova u odnosu na drugoplasiranog u najvišem rangu engleskog fudbala. Posljednji put to je uspio u sezoni 1960/61, kada je osvojio i svoju posljednju titulu. Da li je ovo sezona u kojoj će "pjevci" napraviti čudo i ispisati istoriju iako je Hari Kejn otišao ovog ljeta u Bajern?

Za to će se, naravno, prije svega pitati aktuelni šampion i već deceniju najdominantniji engleski tim - Mančester siti. "Građani" su u posljednjih 10 sezona bili čak šest puta šampioni, a pet puta u posljednjih šest, i trebalo je mnogo, mnogo truda da se taj niz bar na jednu godinu prekine Liverpulovim trijumfom. Zato je i dalje daleki put pred Totenhemom...

Totenhem je oborio rekord iako je na startu odigrao samo neriješeno protiv Brentforda, a potom je pobijedio Mančester junajted, Bornmut, Barnli, Šefild junajted, pa remizirao sa Arsenalom prije pobjeda protiv Liverpula, Lutona i Fulama. Sljedeći meč biće ogroman za "pjevce" - gradski derbi protiv Čelsija u nedjelju, 6. novembra.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC