• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić: Nije još vreme za penziju

Dragan Džajić se posle tri godine "mirovanja", vraća u srpski fudbal, na mesto direktora svih reprezentacija FSS.

 Džajić: Nije još vreme za penziju  Izvor: MONDO


Uz hvalospeve i ode, Dragan Džajić, nesumnjiva legenda srpskog fudbala, promovisan je u ponedeljak u direktora svih reprezentacija Fudbalskog saveza Srbije (FSS), ali to nije sve - on će biti i potpredsednik Saveza i član njegovog Izvršnog odbora.

Posle više od četiri decenije provedene u Crvenoj zvezdi, što kao igrač, što kao funkcioner, Džajić je pre tri godine otišao iz svog, kako kaže, voljenog kluba, i tada je govorio da se zasitio fudbala i da je vreme da se penzioniše.

Iako su ga mnogi "vraćali" u Crvenu zvezdu, Džajić je tek po koji put dolazio na stadion na Autokomandi u vreme "mirovanja", a onda ga je "fudbalski sin" Zvezdan Terzić krajem prošle godine pozvao da saradjuju u Savezu.

Džajić se nećkao, lomio i na kraju prelomio - vraća se u srpski fudbal da pomogne!

"Nije mi bilo lako da se odlučim da se ponovo uhvatim u koštac sa svim problemima u fudbalu. Nikoga nisam želeo da iritiram ovim odugovlačenjem donošenja odluke. Ipak, shvatio sam da je rano za klasičnu penziju. Posle 42 godine u fudbalu, sada je predamnom novi izazov. Verujem da ću moći lako, ali profesionalno i odgovorno da obavljam novu ulogu. Takav sam bio i u klubu, takav ću biti i u reprezentaciji", rekao je Džajić na zvaničnoj promociji u hotelu "Hajat".

Naravno, treća Zvezdina zvezda nije propustila priliku da podseti na to da je sa crveno-belima osvojio 35 trofeja (kao igrač i kao direktor i predsednik kluba) i poručio je generacijama koje ga nasledjuju da "im od sveg srca želim da nastave tim putem".

Predsednbik FSS Zvezdan Terzić rekao je da je Džajić "potreban srpskom fudbalu".

"Kao dete sam zavoleo fudbal zbog Džajića. Napunio je Muzej Crvene zvezde, njegovo ime je sinonim za srpski fudbal. Džajić je neophodan svima nama u sprskom fudbalu i morao je da se vrati. Čeka nas veliki posao, a sa njim će biti lakše", rekao je Terzić, koji je ranije za MONDO izjavio da je Džajić nekoliko puta pokušavao da ga dovede u Crvenu zvezdu ali da će eto tek sada biti saradnici.

Džajićeva promocija nije bila zamišljena kao konferencija za novinare, pa otud nije ni bilo novinarskih pitanja, iako su oni želeli razgovor sa novim direktorom reprezentacija, koji na toj funkciji nasledjuje Zorana Batu Mirkovića.

Džajić će 1. februara imati susret sa novinarima, pa eto prilike da saznamo da li će sada kao direktor reprezentacija navijati za Partizan kada igra u evro-kupovima, jer je kao predsednik Crvene zvezde navijao protiv crno-belih.

Na svečanosti u "Hajatu" bila su mnogobrojna poznata fudbalska lica, uglavnom iz Crvene zvezde, medju kojima i Miljan Miljanić, ali i Mile Srbin, najpoznatiji navijač crveno-belih, svedok mnogih uspeha kluba sa Autokomande..

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC