• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju čeka pakao na EP! Italijani se plasirali na Evropsko prvenstvo i "gurnuli" Ukrajinu u baraž, gdje će biti i BiH!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nije se dogodilo iznenađenje, Srbija ide u grupu najslabije rangiranih reprezentacija na žrijebu za EURO 2024.

 Srbija definitivno u četvrtom šeširu na žrijebu za EURO 2024 Izvor: MN PRESS

Ceduljica sa imenom reprezentacije Srbije biće smještena u četvrti, posljednji šešir na žrijebu za EURO 2024 u subotu 2. decembra u Njemačkoj. To je postalo definitivno u ponedjeljak, kada se nije dogodilo čudo, već su sa kvalifikacionih utakmica sa Evropsko prvenstvo stizali rezultati nepovoljni po "orlove" Dragana Stojkovića Piksija.

Slovenija je u "Stožicama" pobijedila Kazahstan 2:1 i golovima bisera RB Lajpciga Benjamina Šeška i veziste Panatinaikosa Benjamina Verbiča definitivno izborila plasman na EURO 2024. Reprezentacija nekadašnje jugoslovenske republike prvi put se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo još od 2000. godine, kada je igrala u grupi sa srpskim nacionalnim timom! Slovenci su u ovom kvalifikacionom ciklusu otišli na EURO u Grupi H, zajedno sa Danskom koja je osvojila isti broj bodova (22) i ispred Finske i Kazahstana, koji će otići u plej-of izboren kroz Ligu nacija.

Uz taj rezultat, loša vijest stigla je za srpski tim i iz Češke, gdje je domaćin razbio Moldaviju 3:0 i zadržao sjajan kontinuitet učešća na evropskim prvenstvima, jer će učestvovati i osmi put od raspada Čehoslovačke. Prošli put, Česi su stigli do četvrtfinala. U kvalifikacijama za EURO 2024, Česi su se kvalifikovali zajedno sa Albanijom, sa kojom su osvojili po 15 bodova, a ispred Poljske, koja će takođe u plej-of izboren kroz Ligu nacija.

S obzirom na te rezultate, više nije bitno za Srbiju da li će Hrvatska u utorak "ovjeriti" plasman pobjedom protiv Jermenije, jer više ne postoji ni teoretska šansa da srpski tim ne bude u najslabijem šeširu, zajedno sa tri tima koji će doći kroz plej-of Lige nacija i koji će dobiti veoma teške rivale. Za posljednje mesto u trećem šeširu boriće se Hrvatska i Italija. U toj borbi pitaju se Hrvati, koji bi pobjedom mogli da dođu i u drugi šešir, a remi bi im obezbijedio treći, pod uslovom da Vels ne pobijedi Tursku. Italija ima malu nadu i ona podrazumijeva da Hrvatska izgubi u utorak od Jermenije u utakmici odluke.

Istovremeno, remijem sa Ukrajinom (0:0) i plasmanom na EURO, "azuri" su Ukrajince gurnuli u baraž, gdje će im potencijalni rival biti BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC