• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri godine ga niko nije ni čuo ni vidio! Pojavio se fudbaler iz Sjeverne Koreje, postao najplaćeniji i samo nestao...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Konačno se pojavio najbolji fudbaler iz Sjeverne Koreje koga niko godinama nije vidio.

 Pojavio se fudbaler iz Sjeverne Koreje kojeg niko nije vidio tri godine Izvor: Twitter/futbolrpdc/Screenshot

Kvang-Song Han (25) bio je prvi fudbaler iz Sjeverne Koreje koji je postigao gol u Evropi još 2017. godine u dresu Kaljarija i  zato je najavljen kao čudo od djeteta, međutim nakon odlaska u Juventus, pa u Katar, bukvalno je nestao sa scene. Sve donedavno, preciznije  16. novembra i meča Sjeverne Koreje i Sirije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026, niko ga nije ni čuo ni vidio i već su počele da kolaju čudne priče o njemu...

Ipak, Kvang-Song Han je živ i zdrav i nakon tri godine pauze odigrao je fudbalski meč i to u dresu reprezentacije. Doživio je poraz od Sirije (0:1), a potom je postigao gol i zabilježio asistenciju protiv Mjanmara (6:1), nagovijestivši na potencijal koji je pokazivao sve dok nije otišao u Katar zbog koga je precrtan.

O čemu se radi? Han je u januaru 2020. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Al Duhailom iz Katara vrijedan oko pet miliona evra, čime je postao najplaćeniji sportista iz Sjeverne Koreje. Međutim, ubrzo je dobio otkaz. Klub ga je otpustio zbog sankcija Ujedinjenih nacija koje su branile građanima Sjeverne Koreje da "rade u inostranstvu", nakon čega je navodno deportovan u Italiju. Nije poznato da li je svije vreme bio u Italiji ili je bio u Sjevernoj Koreji, odnosno kako je mogao da uđe u svoju domovinu zbog striktnih pravila koja su važila za vrijeme pandemije korona virusa.

Zvanični podaci kažu da je prije mečeva u dresu Sjeverne Koreje ovog novembra, posljednji meč odigrao još 21. avgusta 2020. godine. Šta je tačno radio u međuvremenu, teško da ćemo ikada saznati, pošto Kvang-Song Han ne daje intervjue. Zvanično, nema ni klub. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC