• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester siti novi šampion svijeta!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na dva meča na Svjetskom prvenstvu klubova Mančester siti ostvario dvije pobjede, uz gol-razliku 7:0.

 Mančester siti novi šampion svijeta! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Mančester sitija po prvi put su postali šampioni svijeta - u finalu na stadionu u Džedi su rutinski savladali brazilski Fluminense (4:0), golovima Hulijana Alvareza, autogolom Nina i pogotkom Fila Fodena! Sve je bilo riješeno praktično već u prvom minutu, kada je Nejtan Ake udarcem sa distance pogodio stativu, a otpadak u praznu mrežu spakovao argentinski napadač.

Brazilski fudbaler Nino postigao je autogol u 27. minutu i tako duplirao prednost Pepa Gvardiole, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na odmor. U nastavku meča vidjeli smo simultanku Hulijana Alvareza - prvo je namjestio gol Fodena, a zatim i svojim drugim pogotkom postavio konačan rezultat meča u finalu Svjetskog prvenstva klubova.

Mančester siti je tako po prvi put u kluspkoj istoriji postao svjetski šampion, a ovo im je bilo i prvo učešće u takmičenju. U polufinalnom meču savladali su Urada Red Dajmondse (3:0), pa se stiče utisak da su se do trofeja prošetali. Iako je Gvardiola ponovo igrao bez nekoliko najboljih fudbalera koji se i dalje oporavljaju od povreda, nikakvih problema nije bilo - "Građani" su do trofeja stigli veoma ubedljivo.

Može se čak reći i da su teži zadatak imali protiv Crvene zvezde u dva meča grupne faze Lige šampiona. Podsjećamo, Siti je u Engleskoj pobijedio 3:1, dok je u Beogradu bilo 3:2 u korist akteulnog šampiona Engleske i Evrope. Na tom meču je Pep Gvardiola odmorio većinu svojih najbitnijih igrača i timu Baraka Bahara suprotstavio rezerviste i nekoliko omladinaca. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC