• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbio Zvezdu i Partizan, i Porto dolazio po njega: Preminuo fudbalski as iz bivše Jugoslavije, njegovo ne bilo kao kuća

Pero Giljen posvetio je karijeru samo jednom timu.

 Preminuo Pero Giljen Izvor: MN PRESS

Legendarni crnogorski golman Pero Giljen preminuo je u 67. godini. Kroz čitavu karijeru branio je samo za Sutjesku, iako su ga htjeli svi članovi velike jugoslovenske četvorke, Crvena zvezda, Partizan, Dinamo Zagreb i Hajduk Split.

Giljen je i svojom odlukom, kao i stavom kluba, čitavu karijeru proveo u svom gradu, gdje će i biti sahranjen u ponedjeljak, na groblju u Kočanima kraj Nikšića. Njegov fudbalski put obilježilo je i to što je ostao vjeran samo jednom timu, u kojem je stekao i status reprezentativca Jugoslavije.

"Ne znam šta bih rekao na pitanje da li sam u potpunosti zadovoljan ostvarenim u karijeri. Smatram da sam na osnovu talenta i kvaliteta koji sam imao morao i mogao više. Bilo je kao i u životu lijepih i ružnih stvari. Nosio sam dres sa državnim grbom od pionira do seniora. Stizale su ponude Zvezde, Partizana, Dinama, Hajduka, Veleža, Olimpije…. ali ostajao sam u Sutjesci. Bilo mi je lijepo, Sutjeska je bila finansijski stabilan klub, nije željela da idem iz Nikšića, a nisam ni ja. Kod kuće sam imao sve što mi treba, čak i više. Da li sam pogriješio? Da li je trebalo da odem u inostranstvo? Bilo je ponuda Rapida, Briža, Apolona, čak i iz Južne Koreje….

Najatraktivnija je bila ona koju je poslao Porto, ali tada su imali zaista sjajne golmane i bilo mi je jasno da neću dobiti priliku u timu koji je tada bio šampion Evrope" rekao je Giljen u intervjuu za Sport Klub. "Sada sa ove distance malo mi je žao što nisam probao svoje mogućnosti u nekom od klubova velike četvorke ili prihvatio ponudu Portoa. Ali, sada je kasno da razmišljam o tome", govorio je on 2017.

Njegov sin Vladan trenutno je kapiten kluba iz Nikšića, u kojem je Giljen senior stekao status legende.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC