• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Japanski fudbaler optužen za silovanje: Dvije žene ga prijavile - odmah izbačen iz reprezentacije

Autor Dušan Ninković

Jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Japana sklonjen sa Azijskog kupa zbog teških optužbi.

 Džunja Ito optužen za silovanje Izvor: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Fudbaleri Japana ovih dana pokušavaju da se domognu kontinentalnog trofeja na Azijskom kupu koji se igra u Dohi, a protivnik za plasman u polufinale takmičenja biće im Iran. Na tom meču, ali i na svim narednim, Japan će nastupati bez jednog od fudbalera koji je bio tu na početku turnira - ofanzivac Remsa Džunja Ito (30) optužen je za silovanje dvije djevojke i zatim sklonjen iz reprezentacije.

Po informacijama koje se otkrili japanski mediji, Fudbalski savez reagovao je na optužnicu koju je dobila policija u Osaki. Iskusni fudbaler prijavljen je za dva silovanja koja su se dogodila u junu 2023. godine, nakon prijateljske utakmice sa Peruom. Tada je Ito napio dvije djevojke i sa njima imao intimne odnose, iako one na to nisu pristale.

"Koliko smo razumeli različita izveštavanja u slučaju Džunje Ita, obe strane imaju različite tvrdnje. Zbog toga smatramo da je potrebno biti oprezan kada se priča o toj temi. Posle razmatranja Itovog fizičkog i mentalnog stanja, FS Japana je doneo odluku da on napusti nacionalni tim", navodi se u zvaničnom saopštenju o odlasku Ita iz nacionalnog tima.

Biće to veliki udarac za Japan, koji je jedan od najvećih favorita na ovogodišnjem turniru u Kataru. Džunja Ito počeo je prva dva meča u grupnoj fazi, a na trećem je ušao u igru sa klupe za rezerve. Prvi meč u nokaut rundi, protiv Bahreina, Ito je presjedio pored terena jer se tada već pominjalo da će biti sklonjen iz nacionalnog tima.

Inače, Džunja Ito je do sada odigrao 54 meča i postigao 13 golova za seniorsku reprezentaciju Japana. Nakon igranja u rodnoj zemlji gdje je nosio dres Kofua i Kašive, u januaru 2019. godine preselio se u Genk. Kasnije ga je belgijski klub i otkupio, a 2022. godine prešao je u Francusku i pojačao Rems. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC