• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Beogradski šarm na Staroj Karaburmi

U sjenci Evropskog prvenstva u košarci u Litvaniji, dobrih rezultata fudbalske reprezentacije, pa i potresa u Partizanu, ovog vikenda nastavlja se domaće prvenstvo.

 JSL: Beogradski šarm na Staroj Karaburmi  Izvor: MONDO

Za sve one koji su zaboravili ili možda ne prate pomno dešavanja u Jelen Superligi Srbije podsjećanje da na tabeli vodi kulski Hajduk, koji ima maksimalan učinak poslije tri kola. I Hajduk je jedina ekipa koja ima sve tri pobjede.

Ovog vikenda očekuje nas nekoliko zanimljviih duela, uključujući mali beogradski derbi između OFK Beograda i Rada na Karaburmi (u nedjelju).

Užice se vraća kao fudbalski centar. Lijep, novi stadion Slobode vratio je publiku, ali prije svega odlične partije ekipe Ljubiše Stamenkovića Piskavca. Zato je derbi 4. kola Jelen Superlige duel ekipa koje dijele drugo mjesto, između Slobode i Vojvodine.

Na krilima istorijske pobjede nad Partizanom (od 2:1), Sloboda je i u 3. kolu zabilježila trijumf na teškom gostovanju Radu na Vračaru. Vojvodina je preporođena od dolaska Dejana Vukićevića za trenera. Poslije Partizana, a zajedno sa Hajdukom(!), Vojvodina dijeli drugo mjesto na listi najefikasnijih ekipa - sedam golova. Partizan je dao devet.

U Jagodini gostuje Partizan. Imena na papiru, prikazano na terenu jasno ukazuje na to ko je favorit u subotnjem duelu. Ali, u Humskoj su se poslije eliminacije od Šamroka u Ligi Evrope dogodili potresi i lomovi. Da li su se sukobi na relaciji uprava - struka odrazili na ekipu, pokazaće teren.

Jagodinci su svjesni da ih čeka težak posao. A nisu ni u poziciji da prijete. U prva tri kola osvojili su samo jedan bod. Ipak, bez borbe, srpski šampion neće lako osvojiti bodove.

Crvena zvezda je apsolutni favorit u meču protiv BSK-a. Borčanci su obećali samo jedno - borbu, pa... dokle izdrže.

Kragujevački Radnički je ostvario prvu pobedu u Superligi, u prošlom kolu u Ivanjici. Ali, "crveni đavoli" bi da se raduju i na "Čika Dači". I to protiv komšija iz Smedereva. Velika očekivanja i u Novom Pazaru, poslije smenjivanja trenera Mihajla Ivanovića. Prva pobjeda u superligaškom društvu čeka se kao praznik. Da li će Pazarci srušiti ekipu Zorana Njeguša?

Hajduk u nedjelju dočekuje čačanski Borac. Sa nova tri boda Kuljani bi sa mnogo manje pritiska i očekivanja javnosti ušli u predstojeću seriju teških mečeva (Partizan, Crvena zvezda, Rad).

Na Karaburmi se očekuje novi fudbalski praznik, nakon što je 100-godišnjicu "romantičara" uveličao moskovski Dinamo. Poznat je rivalitet OFK Beograda i Rada i njihovih navijača. U tom duelu sve je otvoreno. Obe ekipe izlaze na megdan poslije poraza u prethodnim kolima (OFK Beograd od Partizana, Rad na Vračaru od Slobode). Dakle, motiva ne nedostaje.

PAROVI 4. KOLA:

subota (16.30 časova):

Radnički 1923 - Smederevo
Metalac - Javor
Novi Pazar - Spartak
Sloboda Sevojno - Vojvodina
Jagodina - Partizan
Crvena zvezda - BSK (od 18.30h)

nedjelja:

Hajduk - Borac (16.30h)
OFK Beograd - Rad (16.30h)

TABELA: Hajduk 9, Vojvodina i Sloboda po 7, Partizan, Rad, Smederevo i Crvena zvezda po 6, Radnički 1923 i Spartak po 5, Borac 4, OFK Beograd 3, Jagodina, BSK i Metalac po jedan, Javor i Novi Pazar bez bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC