• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Ofanziva!

"Kao i do sada, Borac će igrati ofanzivno jer mi drugačije i ne znamo", kaže trener crveno-plavih pred meč sa Zrinjskim.

 BORAC: Ofanziva! Izvor: MONDO

Šef struke Banjalučana Zvezdan Cvetković i prvotimac Sead Bučan najavili su ofanzivu na gol Zrinjskog u subotu (TV BHT 1, 19.30 h) na Gradskom stadionu u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Kao i do sada, Borac će igrati ofanzivno jer mi drugačije i ne namo! Mostarci su jedna ozbiljna ekipa i vjerujem da će utakmica biti odlična sa mnogo šansi i golova", izjavio je Cvetković.

Prema njegovim riječima, atmosfera u svlačionici pred dolazak "plemića" je odlična jer ima sve igrače na raspolaganju.

"Svi su zdravi i nemamo nikakvih problema. To me najviše raduje jer imam široku klupu i dobar fond igrača, za koje vjerujem da nam donijeti mnogo bodova u prvenstvu".


Trener Borca izuzetno poštuje Mostarce.

"Prosutudirali smo Zrinjski, gledali nekoliko njihovih utakmica i mogu da kažem da su odličan tim, koji voli da se nadigrava…Ali, problema ćemo imati samo ako im dozvolimo da igraju. Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice i tako uđemo u utakmicu, onda sam uvjeren da ćemo s lakoćom upisati novu pobjedu".

"Plemići" su u dosadašnjih pet kola sa gostovanja donijeli dva boda - iz Travnika (2:2) odnosno Grbavice (3:3), a i trener Igor Musa je najavio da u Banjaluku dolaze po pozitivan rezultat.

"Jako su efikasni (postigli 14 golova), pogađaju iz dosta pozicija, slobodnih udaraca, penala…Vjerujem da će meč biti odličan, s dosta pogodaka, šansi i da će publika, koju pozivam da dođe u što većem broju, sigurno uživati u odličnoj utakmici".

Na pitanje, kakav bi radije izabrao rezultat 5:3 ili 2:0, Cvetković se "iz topa" odlučio za ovaj efikasniji što jasno govori kakva je njegova fudbalska filozofija.

AVDUKIĆ JE BOLJI OD BEGOVIĆA I HASAGIĆA



Potom se osvrnuo i na nedavnu kritiku, koju je uputio selektoru BiH Safetu Sušiću izjavivši da "Pape golmana Banjalučana Asmira Avdukića poziva da igra beka!?"

"To je više bila jedna interna šala, koju su novinari shvatili preozbiljno, ali sam uvjeren da je Avdukić bolji golman od Asmira Begovića i Kenana Hasagića. Da brani u Njemačkoj, Italiji ili Turskoj sigurno bi bio prvi čuvar mreže reprezentacije BiH. To je moje čvrsto mišljenje".

Bivši igrač Splita Sead Bučan ne želi da razmišlja o Zrinjskom već je naglasio da Borac samo treba da se posveti vlastitoj igri.

"Uvjeren sam da ćemo ofanzivnom igrom doći do nove pobjede. Nadam se i da ću uspjeti da postignem i prvenac u dresu Borca, ali je najvažnije da mi upišemo tri nova boda i učvrstimo se na vrhu tabele", rekao je Bučan.

Nekadašnji fudbaler Željezničara i Sarajeva je dodao da je odlično primljen u Banjaluci i da će ubuduće pružati još bolje partije.

"Treba mi još malo vremena da se priviknem na saigrače i nadam se da ću u budućnosti dati veći doprinos pobjedama Borca", zaključio je vezista crveno-plavih.

PAROVI ŠESTOG KOLA

Subota (16.30 h)

Čelik - Željezničar
Zvijezda - Olimpik
Sloboda - Travnik
Velež - Široki Brijeg
Sarajevo - Kozara (19 h)
Borac - Zrinjski (19.30 h)

Nedjelja (16.30 h)

Slavija - Leotar
GOŠK - Rudar

Tabela: Sarajevo 13, Borac 13, Velež 11, Široki Brijeg 10, Zrinjski 8, Travnik 7, Rudar 7, Željezničar 7, Slavija 6, Sloboda 6, Kozara 5, GOŠK 4, Leotar 4, Olimpik 4, Zvijezda 4, Čelik 3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC