• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK Beograd - Rad: Meč koji inspiriše

U nedjelju na Karaburmi duel OFK Beograda i Rada. Obje ekipe najavljuju otvorenu igru, lijep i atraktivan fudbal.

 OFK Beograd - Rad: Meč koji inspiriše Izvor: MONDO

Mali beogradski derbi, između OFK Beograda i Rada ima idealan termin - igraće se u nedjelju, kada većina srpskih superligaša bude odmarala.

Dakle, idealna prilika za one kojima su OFK ili Rad u srcu da dođu na Karaburmu, ali i za one koji gotive te dvije ekipe, gotive fudbal uopšte.

Prošle sezone Rad je oba puta savladao OFK Beograd (1:0, 2:0). Ali, ovo je nova sezona.

Obje ekipe neće biti kompletne. OFK Beograd će biti bez Petrovića, Krstića, Gašića i Sinđića. Rad bez Branislava Danilovića, Marka Ranđelovića, Milana Prša, Predraga Luke, kao i ljetošnjeg pojačanja iz Francuske Banfa Sila, koji će sljedeće nedjelje biti operisan. Lagane treninge počeli su i Tomislav Pajović i Branislav Jovanović, ali njih ne treba očekivati u kombinaciju za predstojeći meč na Karaburmi.

I "romantičari" i "građevinari" dolaze na nedjeljni megdan sa porazom iz prošlog kola. Ali, OFK Beograd je na krilima pobjede nad moskovskim Dinamom od 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj povodom 100-godišnjice kluba sa Karaburme.

"Sa Radom je uvijek neizvjesno, mali gradski derbi nas očekuje. Mada su obje ekipe u novim sastavima, imaju identične koncepcije. Živi se od bodova, a bilo bi dobro i da ambijent bude kao i protiv Dinama", izjavio je trener OFK Beograda Dejan Đurđević.

Biće to i duel dvojice napadača, drugova iz mlade selekcije - Nemanje Milića (OFK) i Nemanje Kojića (Rad).

Nemanja Milić jedva čeka duel:

"Potrebni su nam bodovi poslije lošijeg starta i idemo na pobjedu protiv uvijek nezgodne ekipe Rada. Gosti su dobra ekipa i očekuje nas težak meč. Nisam ih gledao, ali po pričama nije to loš tim, sačuvali su kostur. Igrao sam u više navrata protiv Rada, organizovana su ekipa i našem prvenstvu im je mjesto među pet najboljih", rekao je Milić.

On kaže da zna šta se od njega očekuje - golovi.

"Malo više smo se upoznali, možda nije sjajno bilo na startu, ali mislim da su se kockice poklopile, dobili smo dobra pojačanja i trebalo bi da dođe vrijeme dobrih rezultata. Ide nam meč u kojem će sitnice odlučiti, jer su ekipe podjednakog kvaliteta. Moj posao se zna, volio bih da dam gol", kaže Milić.

Trener Rada Slavko Petrović najavljuje ofanzivnu igru svoje ekipe, jer ni ne zna drugačije.

"Idemo na Karaburmu da se nadigravamo, jer smo ekipa koja ne poznaje drugačije načine fudbalske filozofije. Ne pripadamo timovima koji na gostovanju igraju 'bunker', već smo isključivo, kao i naš rival, usmjereni ka otvorenom meču i pravoj igri", rekao je Petrović.

Rad iz prva tri kola ima dvije pobjede i poraz, dok OFK ima dva poraza i pobjedu.

"Ako pristupimo utakmici na ozbiljan i profesionalan način, na kome lično insistiram, možemo ostvariti pozitivan rezultat i trijumfovati na omladinskom stadionu", rekao je Slavko Petrović.

U konkurenciji za prvi tim biće i povratnik iz Kine, nekadašnji kapiten Radomir Koković, kao i iskusni Predrag Ocokoljić, koji je nedavno došao u klub sa Banjice.

Napadač Rada Nemanja Kojić je u dobroj formi.

"Gradski derbi protiv 'romantičara' uvijek nas je inspirisao. Za igrače Rada to su oduvijek bile posebne utakmice. Imamo tri boda više od plavo-bijelih, međutim, to u ovakvim mečevima ne mora ništa da znači. Podbacili smo protiv Užičana, vjerujem da ćemo u nedjelju boljom igrom popraviti utisak", rekao je Kojić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC