• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: "Stare kuke" uplašile Milan

Milan i Lacio odigrali 2:2 na otvaranju nove sezone Serije A. Fenomenalno prvo poluvrijeme. Lacio vodio 2:0, izjednačenje za tri minuta.

 SERIJA A: "Stare kuke" uplašile Milan Izvor: MONDO

Poslije tri i po mjeseca, krenula je nova sezona u Seriji A i to u kakvom stilu!

Čast da otvore novu sezonu (čiji je početak bio odložen zbog štrajka Sindikata fudbalera), dobili su branilac titule Milan i rimski Lacio, koji je ovog ljeta ostao bez Muslere (prešao u Galatasaraj), ali je doveo sjajan napadački tandem - Mirioslava Klosea i Đibrila Sisea.

Spektakularno prvo poluvrijeme odigrali su klubovi koji predstavljaju bogati italijanski sever i siromašniji italijanski jug.

Na kraju, Milan - Lacio 2:2. Četvrti uzastopni remi ova dva tima.

Lacio je bacio na kolena Milan u prvih 20. minuta. Krenulo je od velike, ali neiskorišćene šanse za Milan. Akvilani, koji je došao iz Juventusa, bio je sam pred Bizarijem ali je golman Lacija izašao kao pobjednik.

Tri minuta kasnije, stari lisac Miroslav Klose pokazao je da će biti veliko pojačanje za Lacio. Stefano Mauri, momak koji je rođen nedaleko od Milana, u Monci, sjajno je proigrao Klosea, koji u trku izbacuje Alesandra Nestu i šalje loptu iza Abijatijevih leđa. 1:0 za Lacio!

Imao je Lacio još jednu veliku šansu odmah poslije vodećeg gola. Sise je iskoristio sudar Gatuza i Neste, odlično šutirao, Abijati odbio loptu, a Klose u padu nije uspio da ponovo bude strelac.

Deset minuta od vodećeg, još jedan gol Lacija i opet gol debitanta - Đibrila Sisea. I opet je asistent bio Mauri. Pustili su igrači Milana Maurija da neometano centrira, a Sise udara loptu glavom kao nogom - 2:0 i šok na "San Siru".

Ali, uslijedio je kontraudar šampiona Italije u režiji Antonija Kasana i Zlatana Ibrahimovića. U samo tri minuta dva gola za Milan i 2:2!

Najprije je Akvilani pronašao Kasana koji u šesnaestercu pronalazi Ibrahimovića, a Šveđanin lako ubacuje loptu u mrežu. Igrao se 29. minutu. U 32. minutu, poslije kornera, Kasano glavom pogađa za 2:2.

Kakvo poluvrijeme! Ni nalik onim dosadnim mečevima Serije A kakvih smo se nagledali...


Drugo poluvrijeme nezanimljivije, pa i dosadnjikavo. Sve do 62. minuta, kada je Milan u 60 sekundi imao dve velike prilike. Najprije je Kasano pogodio stativu, a u nastavku akcije, Prins Boateng, na centaršut Kasana, šutira iz prve, ali pogađa golmana Lacija.

U 65. minutu, i Sise je imao veliku šansu da ponovo dovede Lacio u vođstvo. Dobio je loptu iz polja lacija, sjajno je utrčao, prevario Abijatija, ali je Netsa napravio ključni odbrambeni start.

Lacio je bio zadovoljan bodom, ali je ta igra mogla da mu se osveti u sudijskoj nadoknadi da je rezervista Alešandre Pato bolje šutirao iz sjajne pozicije.

Sudija je prilično iznervirao igrače Milana, kada je u 90+5 minutu svirao kraj meča, iako je domaćin imao korner.

Lacio je ostao neporažen na "San Siru", tačnije zaslužio je bod, ali je i dalje bez pobjede nad Milanom još od 1998. godine. Tada je Lacio na "Olimpiku" savladao Milan 2:1. A na "San Siru" Lacio nije pobijedio još od 1989. godine!

Iz ove utakmice mogli smo da naslutimo da ćemo gledati mnogo zanimljivije utakmice u najjačoj italijanskoj ligi, ali i kvalitetniji fudbal.

Juventus, koji je otvorio novi, spektakularan stadion, želi da prekine dominaciju klubova iz Milana. U tom cilju dovedeni su Mirko Vučinić, Andrea Pirlo, ostali su Miloš Krasić, Alesandro del Pjero.

Inter, sa Dejanom Stankovićem koji u nedjelju proslavlja svoj 33. rođendan (ili "Skoti Pipen" kako on zove taj rođendan), ali i sa Dijegom Forlanom želi da povrati titulu...

Utakmice Serije A biće prenošene, kao i prošle sezone, na Areni sport.

PAROVI 2. KOLA (1. kolo nije odigrano zbog štrajka, termin će biti naknadno određen):

petak:

Milan - Lacio 2:2 (2:2)
/Ibrahimović 29', Kasano 32' - Klose 11', Sise 21'/

subota:

Kjevo - Novara

nedjelja:

Katanija - Sijena
Ćezena - Napoli
Fiorentina - Bolonja
Đenova - Atalanta
Juventus - Parma
Palermo - Inter
Roma - Kaljari

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC